Δύο σούπερ ασκήσεις για την πλάτη

Δύο σούπερ ασκήσεις για την πλάτη

Η διάταση ή αλλιώς αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης είναι μια αναγκαιότητα για όλους όσους περνούν πολλές ώρες καθιστοί σε ένα γραφείο, με αποτέλεσμα την απόκτηση μυϊκών ανισορροπιών, βραχύνσεων και μυοσκελετικών προβλημάτων

Οι ασκήσεις που αποφορτίζουν και κινητοποιούν την σπονδυλική στήλη είναι απαραίτητες και στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Pilates, συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σώματος και την ενεργοποίηση του σώματος.

Με τη βοήθεια της φυσικοθεραπεύτριας κ. Ιωάννας Λυκουργιά σας προτείνουμε δυο αποτελεσματικές ασκήσεις Pilates για την αποσυμπίεση και κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης.

Για την εκτέλεση των ασκήσεων απαιτείται δύναμη στο πυρήνα του σώματος, καλός έλεγχος και απόλυτη συγκέντρωση.

Οι ασκήσεις εκτελούνται αργά, ελεγχόμενα, με ροή. Εάν σας φαίνονται δύσκολες ή είστε αρχάριοι τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν Pilates Instructor για να σας υποδείξει την ορθή και ασφαλή εκτέλεσή τους.

Άσκηση 1η 

Η συγκεκριμένη άσκηση (long spine) κινητοποιεί, αποσυμπιέζει και διατείνει τη σπονδυλική στήλη. Κάνουμε 5-7 επαναλήψεις.

Άσκηση 2η

Η δεύτερη άσκηση είναι ιδανική για να δουλέψει κάνεις τους σταθεροποιητικούς μύες (σε αντοχή) που είναι άλλωστε υπεύθυνοι και για τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος. Η άσκηση αυτή αποσυμπιέζει την σπονδυλική στήλη, ενώ γυμνάζει και τα πόδια. Αρκούν 3 επαναλήψεις.

Συνιστάται σε νεαρά άτομα, καθώς απαιτεί καλό επίπεδο δύναμης, ευλυγισία και άριστο νευρομυϊκό έλεγχο. Προσέξτε τη στάση του σώματος σας, γίνεται στάση ζωής!

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα