Γαρίδες με ρύζι και παρμεζάνα

Γαρίδες με ρύζι και παρμεζάνα

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να απολαύσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο

Υλικά για 4 μερίδες

4 κούπες ζωμός κοτόπουλο 4 κούπες ρύζι νυχάκι ή καρολίνα ½ κιλό καθαρισμένες γαρίδες μεσαίου μεγέθους ½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο 3 κ.σ. χυμός λεμόνι ¼ κ.γ. πιπέρι ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ζωμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει, έπειτα προσθέστε το ρύζι και βράστε το μέχρι να γίνει σπυρωτό πιλάφι, δηλαδή περίπου για 15 λεπτά.

Ανακατέψτε το μόνο στην αρχή, για να μην σας χυλώσει.

Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τις γαρίδες και το κρεμμυδάκι, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, δηλαδή για περίπου 4 – 5 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε τις να βράσουν για άλλο 1 λεπτό.

Έπειτα προσθέστε το λεμόνι και το πιπέρι.

Ανακατέψτε το τυρί και τον μαϊντανό με το ρύζι, τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα

Φτιάξτε εύκολα σπιτικό γύρο χοιρινό
Lifestyle / Γαστρονομία

Φτιάξτε εύκολα σπιτικό γύρο χοιρινό

Αν αποφεύγετε τον χοιρινό γύρο γιατί σας φαίνεται ανθυγιεινός, αυτή η συνταγή θα τον επαναφέρει στο μενού σας

Chilangos, το νέο μεξικάνικο του Χολαργού
Lifestyle / Γαστρονομία

Chilangos, το νέο μεξικάνικο του Χολαργού

Μία νέα μεξικάνικη taqueria- tequileria, με εξαιρετικό φαγητό και άφθονη τεκίλα

Το θρυλικό Privilege επιστρέφει στην Αθήνα
Lifestyle / Γαστρονομία

Το θρυλικό Privilege επιστρέφει στην Αθήνα

Το Privilege, το θρυλικό club των 90’s ανοίγει ξανά στο Γκάζι

Κορεάτικο Street Food
Lifestyle / Γαστρονομία

Κορεάτικο Street Food

Τοστ με ομελέτα και μπέϊκον