Μελιτζάνες στο φούρνο, σάλτσα και φέτα!

Μελιτζάνες στο φούρνο, σάλτσα και φέτα!

Πεντανόστιμο, λαδερό, γεμάτο καλοκαιρινή γλύκα!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι πρώτοι καύσωνες έχουν αρχίσει και τα καλοκαιρινά λαχανικά γεμίζουν τους πάγκους της λαϊκής. Οι μελιτζάνες είναι γλυκές, με τρυφερή σάρκα και οι ντομάτες κατακόκκινες και γλυκές σαν ζάχαρη! Βάλαμε τα 2 αγαπημένα αυτά λαχανικά μαζί με φέτα στον φούρνο και φτιάξαμε ένα πεντανόστιμο, λαδερό, γεμάτο καλοκαιρινή γλύκα!

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας & φέτα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-40 λεπτά

Υλικά

  • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες ή 10 μικρές λευκές
  • 6-7 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Φρέσκο βασιλικό
  • 300 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

1) Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, χαράσουμε τη σάρκα τους και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά στους 200c στις αντιστάσεις.

2) Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ακανόνιστα μεσαία κομμάτια και τα βάζουμε να σοταριστούν μαζί με ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

3) Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει σε τρίφτη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

4) Ρίχνουμε στη σάλτσα 10 φύλλα βασιλικού που κόβουμε με το χέρι. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε.

5) Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και σπάμε τη φέτα με τα χέρια από πάνω.

6) Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να πάρει χρώμα.

Σχετικά Άρθρα

Φανουρόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή
Lifestyle / Γαστρονομία

Φανουρόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή

Πως να φτιάξετε μια πεντανόστιμη φανουρόπιτα στις 27 Αυγούστου

Γαρίδες με ρύζι και παρμεζάνα
Lifestyle / Γαστρονομία

Γαρίδες με ρύζι και παρμεζάνα

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να απολαύσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο

To Mirazur καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο
Lifestyle / Γαστρονομία

To Mirazur καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε σήμερα καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

5 απίθανες εναλλακτικές για το αγαπημένο μας Mojito
Lifestyle / Γαστρονομία

5 απίθανες εναλλακτικές για το αγαπημένο μας Mojito

Το κλασικό mojito «κάνει θραύση» στις προτιμήσεις των ξενύχτηδων το καλοκαιράκι. Τι θα λέγατε όμως, αν δοκιμάζαμε και μερικές παραλλαγές του, εξίσου νόστιμες και δροσιστικές;

Δημοφιλή Άρθρα