Η γιορτή της ανθισμένης κερασιάς

Η γιορτή της ανθισμένης κερασιάς

Το Ιαπωνικό εστιατόριο Omakase που άνοιξε πρόσφατα στη Σαγκάη και προτείνει αντίστοιχη κουζίνα, είναι από μόνο του μια δυνατή αισθητική εμπειρία

Το Ιαπωνικό εστιατόριο Omakase που άνοιξε πρόσφατα στη Σαγκάη και προτείνει αντίστοιχη κουζίνα, είναι από μόνο του μια δυνατή αισθητική εμπειρία. Σχεδιάστηκε από το στούντιο Shanghai Hip-pop Architectural Decoration Design Co και βρίσκεται στην περιοχή Xuhui, που έτσι κι αλλιώς, οι foodies ανά τον κόσμο έχουν στην ατζέντα τους, λόγω των πολλών εστιατορίων με κουζίνες από όλες τις γωνιές του πλανήτη που λειτουργούν εκεί. Το περιβάλλον σε αυτό το εστιατόριο που καταλαμβάνει 160 τμ. μεταφέρει νοερά τους επισκέπτες του στον ρομαντισμό της Sakura, του Ιαπωνικού φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.


Βροχή  και άνθη κοσμούν τα διάφανα διακοσμητικά πάνελ με την βοήθεια από ειδικούς προτζέκτορες και δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα, όπως και η αγαπημένη εποχή των Ιαπώνων, που ειδικά στο Τόκιο, λατρεύεται σχεδόν θρησκευτικά.  Το δείπνο Omakase, είναι στην πραγματικότητα μια γευστική εξερεύνηση σε ότι ο σεφ έχει ετοιμάσει από τα φρεσκότερα υλικά, ξεκινώντας από τις πιο λιτές γεύσεις και καταλήγωντας στις πιο πλούσιες.


Αν και στα Omakase γεύματα μπορεί να υπάρξουν πιάτα μαγειρεμένα με ιδιαίτερες Ιαπωνικές τεχνικές, το πιθανότερο, ιδιαίτερα στο Τόκιο και το Κιότο, οι πιο δυνατές εκπλήξεις απαντώνται σε εκείνα που δεν έχουν παρά ελάχιστο μαγείρεμα, μοναδικής φρεσκότητας ψάρια και θαλασσινά και ρύζι από περιορισμένης ποικιλίας καλιέργειες. 


Σχετικά Άρθρα

Φανουρόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή
Lifestyle / Γαστρονομία

Φανουρόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή

Πως να φτιάξετε μια πεντανόστιμη φανουρόπιτα στις 27 Αυγούστου

Γαρίδες με ρύζι και παρμεζάνα
Lifestyle / Γαστρονομία

Γαρίδες με ρύζι και παρμεζάνα

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να απολαύσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο

To Mirazur καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο
Lifestyle / Γαστρονομία

To Mirazur καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε σήμερα καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

5 απίθανες εναλλακτικές για το αγαπημένο μας Mojito
Lifestyle / Γαστρονομία

5 απίθανες εναλλακτικές για το αγαπημένο μας Mojito

Το κλασικό mojito «κάνει θραύση» στις προτιμήσεις των ξενύχτηδων το καλοκαιράκι. Τι θα λέγατε όμως, αν δοκιμάζαμε και μερικές παραλλαγές του, εξίσου νόστιμες και δροσιστικές;

Δημοφιλή Άρθρα