Σπονδή: παρουσιάζει έναν καινούργιο θεσμό, το Spondi Hommage

Σπονδή: παρουσιάζει έναν καινούργιο θεσμό, το Spondi Hommage

Πρόκειται για ένα θεματικό μενού σε ειδική τιμή που θα περιλαμβάνει εμβληματικά πιάτα από το παρελθόν

Μια αναδρομή σε μεγάλες δημιουργίες του παρελθόντος που την εδραίωσαν σε αυτή τη περίοπτη θέση της ελληνικής γαστρονομικής ελίτ, αποφάσισε να κάνει η Σπονδή, λανσάροντας ένα θεματικό μενού με φθινοπωρινά διαμάντια, τα οποία γευτήκαμε για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια.

Προσωπικά, αυτή η ιδέα να συγκεντρώσει σε ένα θεματικό μενού αυτή τη φορά ορισμένα από τα κλασικότερα γαστρονομικά τοπία παλιότερων σεζόν και να τα σερβίρει σαν απόσταγμα, μου έφτιαξε το κέφι, μια και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναπολούσα κορυφαία πιάτα της Σπονδής.

Μάλιστα σε ένα σχετικά πρόσφατο κείμενο που αφορούσε τα διαχρονικότερα γαστρονομικά καρέ των τελευταίων ετών στα αθηναϊκά εστιατόρια, είχα συμπεριλάβει και τα μοσχαρίσια γλυκάδια με καφέ arabica, τοπιναμπούρ και ζωμό από γλυκόριζα, τα οποία a propos βλέπω ότι φιγουράρουν και στο πρώτο Spondi Hommage που είναι αφιερωμένο στα φθινόπωρα της παιδικής της ηλικίας.

Το μενού (5 στάδια, €85) επιμελείται ο σεφ της Σπονδής, Άγγελος Λάντος, με τον διευθυντή του ομίλου Τραστέλη και δημιουργό πολλών εξ’ αυτών των πιάτων, Arnaud Bignon, ενώ εκτός από τα γλυκάδια που σας προανέφερα και μια σειρά από καλωσορίσματα στην αρχή του δείπνου, θα δοκιμάσετε το υπέροχο καβούρι (2008) με κουνουπίδι, πράσινο μήλο, κάρυ και μέντα, μπαρμπούνι (2006) με ντομάτα, τζίντζερ και αϊολί και για φινάλε το αριστουργηματικό τους μιλφέιγ (2007), ένα από τα γοητευτικότερα επιδόρπια που έχουν σερβιριστεί ποτέ στην Ελλάδα.

Στην αρχή του μενού θα προσφέρεται ως απεριτίφ, το αφρώδες κρασί "Sparkling Brut" του οινοποιείου Δουλουφάκη, ένα από τα καλύτερα ελληνικά αφρώδη κρασιά που παρασκευάζονται με την παραδοσιακή μέθοδο της Σαμπάνιας.

Το «Spondi Hommage-Φθινόπωρο» θα σερβίρεται όλο τον Νοέμβριο από Πέμπτη έως και Κυριακή για περιορισμένες θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να φροντίσετε εγκαίρως για τη κράτησή σας.

Πηγή: Τάσος Μητσελής, fnl.-guide.com

Σχετικά Άρθρα

Σπιτική Λαγάνα: Εύκολη, γρήγορη, τραγανή, πεντανόστιμη
Lifestyle / Γαστρονομία

Σπιτική Λαγάνα: Εύκολη, γρήγορη, τραγανή, πεντανόστιμη

Όλα τα μυστικά για να μυρίσει ο χώρος σας σπιτική λαγάνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Καφές το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο
Lifestyle / Γαστρονομία

Καφές το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο

Είναι η καφεΐνη η μόνη διαφορά που έχει ο ντεκαφεϊνέ από τον κανονικό καφέ;

Φτιάξτε εύκολα σπιτικό γύρο χοιρινό
Lifestyle / Γαστρονομία

Φτιάξτε εύκολα σπιτικό γύρο χοιρινό

Αν αποφεύγετε τον χοιρινό γύρο γιατί σας φαίνεται ανθυγιεινός, αυτή η συνταγή θα τον επαναφέρει στο μενού σας

Chilangos, το νέο μεξικάνικο του Χολαργού
Lifestyle / Γαστρονομία

Chilangos, το νέο μεξικάνικο του Χολαργού

Μία νέα μεξικάνικη taqueria- tequileria, με εξαιρετικό φαγητό και άφθονη τεκίλα

Το θρυλικό Privilege επιστρέφει στην Αθήνα
Lifestyle / Γαστρονομία

Το θρυλικό Privilege επιστρέφει στην Αθήνα

Το Privilege, το θρυλικό club των 90’s ανοίγει ξανά στο Γκάζι

Πρόσφατα Άρθρα