Υλικά
- 500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε λωρίδες
- 500 γρ. χοιρινός λαιμός κομμένος σε λωρίδες
- Δείτε επίσης: Αλλαγή ώρας - Πότε γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 50 ml ξίδι
- 30 ml ελαιόλαδο
- Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
- Μουστάρδα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και κόψετε το κρεμμύδι σε λωρίδες.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσετε τη μαρινάτα..
- Έπειτα προσθέστε το κρέας, σκεπάστε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε τα στο ψυγείο για 12 με 14 ώρες.
- Βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα περίπου 20’ στην άκρη (ή μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου).
- Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και έπειτα ψήστε το κρέας σε δόσεις, ώστε τα κομμάτια να μην αλληλεπικαλύπτονται και η θερμοκρασία να παραμείνει υψηλή.
- Έπειτα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ψιλοκόψτε το στο μέγεθος της προτίμησής σας.
Ο γύρος είναι έτοιμος για σερβίρισμα – ή για τύλιγμα σε πίτες!