Νέο crossover VW T-Cross με 115 PS (video)

Νέο crossover VW T-Cross με 115 PS (video)

Το νέο μικρό crossover της VW με τον εν λόγω κινητήρα εισπράττεις την εικόνα ενός οπωσδήποτε πιο ώριμου και πιο ολοκληρωμένου αυτοκινήτου.

Σε όλα τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας οι εταιρείες του ομίλου VW έχουν την έκδοση των 95 και των 115 ίππων από τον 1.000άρη TSI κινητήρα. Και σε όλα τα ζευγάρια αυτά, είτε είναι κλασικό segment B μοντέλο, είτε είναι B-SUV η πιο ισχυρή από τις δύο εκδοχές είναι αυτή που πετυχαίνει την πιο καλή ισορροπία.

Το νέο T-Cross δεν αποτελεί εξαίρεση, ούτε σε ό,τι αφορά τη δομή της γκάμας ούτε και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που προβάλει η κάθε έκδοση. Οδηγώντας το νέο μικρό crossover των Γερμανών με τον εν λόγω κινητήρα εισπράττεις την εικόνα ενός οπωσδήποτε πιο ώριμου και πιο ολοκληρωμένου αυτοκινήτου.

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αλλάζει η εμφάνιση. Τα ιδιόμορφα φώτα πίσω με «γέφυρα» να διατρέχει όλο το πλάτος της πέμπτης πόρτας είναι το βασικό στοιχείο ταυτότητας μαζί με το επίσης αρκετά ξεχωριστό εμπρόσθιο. Και πρέπει να διακρίνει κανείς τις 17άρες (έξτρα) ζάντες για να αντιληφθεί ότι εδώ βρίσκεται η πιο ισχυρή έκδοση. 


Κινητήρας-Επιδόσεις-Κατανάλωση

Eίναι αισθητά πιο κεφάτος ο 1.000άρης των 115 ίππων έναντι του μικρού αδερφού του. Δίνει την αίσθηση ότι είναι σημαντικά πιο εύρωστος σε ένα μεγαλύτερο πεδίο στροφών αλλά είναι και ελαφρώς πιο αισθητός ηχητικά, όχι σε ένταση, αλλά σε χροιά. Καταλαβαίνει κανείς πιο καλά δηλαδή ότι πρόκειται για τρικύλινδρο μπλοκ, ειδικά στο πάνω άκρο του στροφόμετρου. Σε σχέση με τα δεδομένα της κατηγορίας οι επιδόσεις ανήκουν στην καλή πλευρά του πίνακα με τις συνολικές μετρήσεις.

Ένα από τα πιο καλά 0-100 χλμ./ώρα στα 10,4 δλ. συνοδεύεται από εξίσου γρήγορα σπριντ εν κινήσει, τις ρεπρίζ δηλαδή, τις οποίες απλοποιεί βέβαια ως άσκηση το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ειδικά στη σπορ λειτουργία του σαζμάν ο κινητήρας βγάζει ένα πολύ θετικό πρόσωπο.

Όλο αυτό το κέφι έχει όμως κάποιο αντίκτυπο στην κατανάλωση, η οποία ανεβαίνει στα 7,4 λτ./100 χλμ. (μέση μετρημένη τιμή) έναντι 6,8 λτ./100 χλμ. της μικρότερης έκδοσης. Και μας έκανε εντύπωση αυτό, διότι ο TSI των 115 ίππων επειδή βγάζει με περισσότερη φυσικότητα και λιγότερο ζόρι τη δύναμη, έχει τύχει να δώσει χαμηλότερη κατανάλωση από τον 95άρη. Όχι εδώ όμως. Για τα δεδομένα της κλάσης πάντως, η τιμή είναι νορμάλ. 


Τιμή Αγοράς

Η τιμή ξεκινά πάντως από τα 18.850 ευρώ και είναι ανταγωνιστική, αλλά με το DSG κιβώτιο που δοκιμάζουμε το επίπεδο οικονομικά ανεβαίνει κι άλλο και το T-Cross μπαίνει σε ένα πεδίο αρκετά πάνω από τα 20.000 ευρώ. Να σημειωθεί πάντως ότι το αυτόματο κιβώτιο σε αυτές τις λίγο πιο ισχυρές εκδόσεις τείνει να γίνει must και για τους υπόλοιπους παίκτες της κλάσης και συχνά είναι και στάνταρ.

Σχετικά Άρθρα

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του πλανήτη
Lifestyle / Αυτοκίνητο

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του πλανήτη

Το ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο στην Γη κατέχει ένα μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας SSC

Φυλάκιση στη μαμά που πήγαινε με 230
Lifestyle / Αυτοκίνητο

Φυλάκιση στη μαμά που πήγαινε με 230

Μια εντυπωσιακή καταδίωξη είχε σε ρόλο κυνηγημένου, μια μαμά που με το παιδί της στο αυτοκίνητο, πήγαινε με 230 χλμ./ώρα.

Αυτόνομα κινούμενα οχήματα
Lifestyle / Αυτοκίνητο

Αυτόνομα κινούμενα οχήματα

Νευροεπιστήμονες αναπτύσσουν της τεχνητής νοημοσύνης των οχημάτων του μέλλοντος

Τα ελληνικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα... είναι εδώ
Lifestyle / Αυτοκίνητο

Τα ελληνικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα... είναι εδώ

Με κόστος μετακίνησης... 1 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα

Tο ηλεκτρικό SUV της Byton πατάει Ευρώπη
Lifestyle / Αυτοκίνητο

Tο ηλεκτρικό SUV της Byton πατάει Ευρώπη

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV, M-Byte της start-up κινέζικης εταιρίας Byton έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης

10 μοντέλα που έκαναν ρεκόρ παραγωγής
Lifestyle / Αυτοκίνητο

10 μοντέλα που έκαναν ρεκόρ παραγωγής

Ας δούμε 10 αυτοκίνητα που έμειναν ίδια και απαράλλαχτα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα