Ο Γιάννης Πρετεντέρης νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Γιάννης Πρετεντέρης νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες σχετικά με την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στη θέση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος ουδέποτε, βεβαίως, είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τα πολιτιστικά δρώμενα, έχει συζητηθεί για αυτό το νευραλγικό πόστο.

Παρόλα αυτά, πηγές του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρουν πως τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί σχετικά και πως το θέμα είναι ακόμη υπό συζήτηση. Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ιδρύθηκε το 1981 από τον Χρήστο Λαμπράκη και έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τα οικονομικά προβλήματα που ανέκυψαν και τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας του. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο και είναι πολύ σημαντική η επιλογή του προσώπου που θα βρίσκεται στο τιμόνι του.

Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

Μία ώρα μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ του ethnos.gr, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έστειλε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας». Μπορεί να μην γίνεται σαφή αναφορά στο όνομα του Γιάννη Πρετεντέρη ωστόσο είναι πασιφανές ότι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Πρόσφατα Άρθρα