Γερμανία: «Τρέλανε» τους χάρτες της Google

Γερμανία: «Τρέλανε» τους χάρτες της Google

Εδειχναν μποτιλιάρισμα σε άδειους δρόμους

Ενας καλλιτέχνης στο Βερολίνο κατάφερε να εξαπατήσει με χαρακτηριστική ευκολία την εφαρμογή Google Maps, αναγκάζοντάς την να δείχνει δρόμους  «πηγμένους» στην κίνηση ενώ ήταν άδειοι.

Ο Σίμον Βέκερτ έκανε το εξής πολύ απλό κόλπο: Πήρε ένα καρότσι, το γέμισε με 99 κινητά τηλέφωνα στα οποία είχε ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες εντοπισμού (GPS) και άρχισε να περιφέρεται με αργό βηματισμό στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο Γερμανός καλλιτέχνης, που ονόμασε αυτή την περφόμανς «Google Maps Hacks», δανείστηκε κινητά φίλων του και νοίκιασε συσκευές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για να φτάσει στον επιθυμητό αριθμό τηλεφώνων που θα εμφάνιζαν κυκλοφοριακό κομφούζιο από το πουθενά.

Μάλιστα, κατέγραψε σε βίντεο το οδοιπορικό του στους δρόμους κοντά στον ποταμό Σπρέε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χάρτες της Google να προβάλλουν ειδοποιήσεις για την κυκλοφοριακή συμφόρηση των δρόμων στους οποίους που περπατούσε.

Μία από τις ειδοποιήσεις, είπε, αφορούσε τον δρόμο μπροστά από τα γραφεία της Google στο Βερολίνο.

Ο Βέκερτ, σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, είπε ότι το έργο του προκάλεσε «αντίκτυπο στον φυσικό κόσμο» με την εκτροπή των αυτοκινήτων που ήθελαν να αποφύγουν τους δρόμους με την υποτιθέμενη κίνηση.

Οπως είπε στο CNN η ιδέα του προέκυψε όταν παρακολούθησε μια επίδειξη στο Βερολίνο και διαπίστωσε πως οι άνθρωποι σε έναν περιορισμένο χώρο δημιούργησαν μια «εικονική κυκλοφοριακή συμφόρηση» στους χάρτες της Google επειδή προχωρούσαν σιγά-σιγά.

Ο Βέκερτ πρόσθεσε ότι το έργο του τονίζει την «τύφλωση» που προκύπτει όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τα δεδομένα ως «αντικειμενικά, σαφή και ελεύθερα ερμηνείας».

Ενας εκπρόσωπος της Google δήλωσε: «Είτε μέσω αυτοκινήτου είτε καλαθιού ή καμήλας, μας αρέσει να βλέπουμε δημιουργικές χρήσεις των χαρτών Google καθώς μας βοηθά να κάνουμε τους χάρτες να λειτουργούν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου».

Σχετικά Άρθρα

Γέφυρα κατασκευάστηκε γύρω από το σπίτι Κινέζας που αρνήθηκε να το εγκαταλείψει
Ψυχαγωγία / Περίεργα

Γέφυρα κατασκευάστηκε γύρω από το σπίτι Κινέζας που αρνήθηκε να το εγκαταλείψει

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι της προτάθηκε ένα νέο σπίτι δίπλα στο νεκροτομείο

Κροκόδειλος καταπίνει ολόκληρο ένα σκυλί (video)
Ψυχαγωγία / Περίεργα

Κροκόδειλος καταπίνει ολόκληρο ένα σκυλί (video)

Ένας κροκόδειλος αλμυρού νερού ξεπήδησε από το νερό και κατάπιε ένα σκύλο ολόκληρο.

Δείτε το Τρίγωνο Σπίτι που στηρίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα!
Ψυχαγωγία / Περίεργα

Δείτε το Τρίγωνο Σπίτι που στηρίζεται στο Πυθαγόρειο θεώρημα!

Ένα μοναδικό στον κόσμο σπίτι βρίσκεται κάπου στα Μέγαρα και κρυμμένο καλά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Δημοφιλή Άρθρα