Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας

Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας

Συγκαταλέγεται στα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Βρίσκεται νότια της πόλης της Κέρκυρας δυτικά από τη Γαρίτσα και το Κανόνι και βόρεια από το Ποντικονήσι το οποίο βρίσκεται σχεδόν στην ευθεία του διαδρόμου προσγείωσης, μέσα στη λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου που ήταν ένας σημαντικός υδροβιότοπος και στην αρχαιότητα αποτελούσε το φυσικό λιμάνι της αρχαίας Κέρκυρας.

Ο διάδρομος προσγείωσης ξεκινά δίπλα από την εθνική οδό 25, αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος του νησιού που οδηγεί στο νότο.

Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας

Κατά την προσγείωση όταν αυτή γίνεται από τα νότια, πράγμα που συμβαίνει συνήθως, οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια καταπληκτική πανοραμική θέα με το Ποντικονήσι και το μοναστήρι της Βλαχέραινας, αλλά και τους λόφους του Κανονιού.

Ο διάδρομος προσγείωσης στην πραγματικότητα είναι μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από αυτά τα εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Στο αεροδρόμιο Κέρκυρας ο διάδρομος είναι μόνο ένας και σχετικά μικρός, μόνο 2.400 μέτρα, και λόγω και της γειτνίασης του με την εθνική οδό στη βόρεια άκρη του, έχει δώσει στο αεροδρόμιο τη φήμη ενός από τα πιο δύσκολα αεροδρόμια, παρ` όλα αυτά δεν έχει σημειωθεί ποτέ σοβαρό ατύχημα και υπάρχουν όλες οι τεχνικές υποδομές ώστε να λειτουργεί με πλήρη ασφάλεια.

Το αεροδρόμιο άρχισε τη λειτουργία του το 1962 και για να γίνει διεθνής αερολιμένας χρειάστηκε η κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού που ολοκληρώθηκε το 1972, φυσικά από κει και πέρα έχουν γίνει πολλές προσθήκες και αναβαθμίσεις, απαραίτητες για την ολοένα αυξανόμενη κίνηση.

Το αεροδρόμιο Κέρκυρας τώρα εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean Airlines, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της κυκλοφορίας κατά τη θερινή περίοδο αποτελείται από ναυλωμένες από τουριστικούς οργανισμούς πτήσεις από και προς το εξωτερικό.

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα