Ξανασκέψου το την επόμενη φορά που θα πας να ανεβάσεις μια selfie!

Ξανασκέψου το την επόμενη φορά που θα πας να ανεβάσεις μια selfie!

Μια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal of Research in Personality

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από το Washington State University, ίσως σε κάνει να ξανασκεφθείς την επόμενη φορά που θα πας να ανεβάσεις μια selfie στο Instagram. Η έρευνα ανακάλυψε ότι ο κόσμος που βγάζει selfies εκλαμβάνονται από τον υπόλοιπο κόσμο ως άτομα χαμηλής αυτοπεποίθησης, μοναχικά. Αντίθετα, τα άτομα που δημοσιεύουν posies (φωτογραφίες του εαυτού τους που έχουν ληφθεί από άλλα άτομα), θεωρούνται ως πιο επιτυχημένα και το πιο σημαντικό, υποψήφια να αποτελέσουν έναν καλό φίλο.

Έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που ανέλυσα τα δεδομένα, αλλά  ήταν τόσο διαφορετικά που πίστευα ότι κάπου έκανα λάθος, αναφέρει ο καθηγητής ψυχολογίας Chris Barry που ηγούνταν της έρευνας. Πίστευα ότι δεν μπορεί να είναι σωστό, και όμως είναι. Στην έρευνά του ο Barry προσπάθησε να βρει συσχετισμούς μεταξύ των ανθρώπων που λαμβάνουν selfies και γνωρίσματα όπως ο ναρκισσισμός. Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν selfies θεωρείται ότι το κάνουν από αγάπη του εαυτού τους, και μάλιστα έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο από την επιστήμη. Αλλά όταν προσπαθούσαμε να σκιαγραφήσουμε το ψυχολογικό προφίλ 30 μαθητών που χρησιμοποιούσαν το Instagram για selfies, δεν βρήκαμε τίποτα, αναφέρει ο Barry. Οι άνθρωποι δημοσιεύουν selfies για πολλούς σκοπούς. Αυτό δεν είναι απαραίτητα το παράθυρο στη ψυχολογία κάποιου.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες μπορούν να εκληφθούν ως το παράθυρο στην προσωπικότητα κάποιου, αναφέρουν οι ερευνητές. Ως εκ τούτου η ομάδα ζήτησε από 100 μαθητές να αξιολογήσουν το feed του Instagram 30 άλλων μαθητών, Και εκεί ακριβώς είναι όπου οι ερευνητές εντόπισαν κάτι πολύ χαρακτηριστικό. Άνθρωποι που είχαν πολλές φωτογραφίες στο feed του Instagram εκλήφθηκαν ως άτομα με λιγότερη αυτοπεποίθηση και ως άτομα, λιγότερο ανοιχτά στην περιπέτεια σε σχέση με εκείνους που δημοσίευαν φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από άλλους.

Ο Barry επισημαίνει, ότι είναι πιθανό πως αν ποστάρεις περισσότερες selfies δημοσιεύεις λιγότερες φωτογραφίες από άλλες εκφάνσεις της ζωής σου, όπως φαγητό, που θα μπορούσαν να εκφράσουν περισσότερα ενδιαφέροντα για χόμπυ και νέες εμπειρίες. Με άλλα λόγια too much of you και όχι για τα πράγματα τα οποία κάνεις και τα οποία θα έδιναν μια πλήρη άποψη της προσωπικότητάς σου.

Βέβαια, ο Barry παραδέχεται ότι το πλαίσιο, είναι τα πάντα, τονίζοντας ότι αυτή η έρευνα απομονώνει εικόνες, που βλέπουν ξένοι. Είναι πιθανό οι φίλοι και η οικογένεια να έχουν διαφορετική άποψη, ενώ “απολαμβάνουμε” τις selfies των celebrities και των influencers επειδή οι προσδοκίες από αυτόν τον τύπο του ανθρώπου είναι διαφορετικές.

Σχετικά Άρθρα

Φραγμό στα 5ψήφια: Μόνο με SMS συγκατάθεσης η χρέωση
Τεχνολογία / Tech-Blog

Φραγμό στα 5ψήφια: Μόνο με SMS συγκατάθεσης η χρέωση

«Φραγμό» στις υψηλές χρεώσεις μέσω των υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης επιχειρεί να βάλει η EETT

Secret Santa: Τα δώρα του Bill Gates τερμάτισαν το παιχνίδι
Τεχνολογία / Tech-Blog

Secret Santa: Τα δώρα του Bill Gates τερμάτισαν το παιχνίδι

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έστειλε ένα κουτί 40 κιλών με φοβερά δώρα στην πιο τυχερή χρήστη του Reddit.

Wind: «Ιστοσελίδα» με παραπλανητικό περιεχόμενο
Τεχνολογία / Tech-Blog

Wind: «Ιστοσελίδα» με παραπλανητικό περιεχόμενο

H εν λόγω «ιστοσελίδα» ζητά προσωπικά στοιχεία των χρηστών

Έρχονται τα νέα σπίτια με 3D εκτύπωση σε 24 ώρες
Τεχνολογία / Tech-Blog

Έρχονται τα νέα σπίτια με 3D εκτύπωση σε 24 ώρες

Το πρώτο σπίτι 32 τ.μ. έχει ήδη κατασκευαστεί μέσα σε 24 ώρες και η τιμή του ήταν 10.000 δολάρια.

Δημοφιλή Άρθρα