Αλλάζει χέρια η Creta Farms

Αλλάζει χέρια η Creta Farms

Υπό την εποπτεία των Τραπεζών περνά η Creta Farms

Υπό την εποπτεία των Τραπεζών περνά η Creta Farms, ενώ η ελεγκτική εταιρεία ΕΥ ανέλαβε να βρει επενδυτή. Άγνωστη παραμένει, ποια θα είναι η τύχη των αδελφών Δομαζάκη στην επόμενη ημέρα της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, "αυτή την εβδομάδα θα έκλεινε".

Πλέον μετά και την υπογραφή χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του MoU από τους αδελφούς Δομαζάκη, η αλλαντοβιομηχανία παίρνει παράτασης ζωής, αφού οι Τράπεζες έχουν δεσμευθεί να βοηθήσουν από την πλευρά τους ανοίγοντας τις γραμμές πίστωσης.

Αυτό όμως θα γίνει υπό την εποπτεία του CRO ο οποίος θα τοποθετηθεί άμεσα στην εταιρεία και θα έχει τον πλήρη έλεγχο της. Έως την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα έως τις 31 Ιουλίου οι αδελφοί Δομαζάκη έχουν δεσμευθεί να μεταβιβάσουν στην Creta Farms τα σήματα και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία σήμερα ανήκουν στην Κυπριακή εταιρεία Novaplot συμφερόντων τους.

Ανοικτό παραμένει πότε οι Τράπεζες και αν θα εισφέρουν νέα χρηματοδότηση στην αλλαντοβιομηχανία ως κεφάλαιο κίνησης. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Creta Farms έχει ήδη αιτηθεί χρηματοδότησης της τάξεως των 3-4 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η ελεγκτική εταιρεία EY ανέλαβε να βρει στρατηγικό επενδυτή, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τουλάχιστον 4 επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών είναι ο κ. Δουζόγλου, τον οποίο παρουσίασε στις Τράπεζες πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Το αμερικανικό fund HIG το οποίο έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω διαφορετικών project, όπως στον όμιλο Μαΐλλη, στην Aldemar, στην Χαλυβουργία Ελλάδας, κ.λπ. Ενώ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ο ισχυρός άνδρας της Chipita και της Νίκας, μιλώντας χθες στο Capital.gr δήλωσε σχετικά: "θα δούμε πρώτα το MoU και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε αν θα καταθέσουμε πρότασή ή όχι."

Το ποιοι και πόσοι θα είναι οι επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αλλαντοβιομηχανία θα φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ ο στόχος είναι έως τις 30 Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Κομβικό σημείο πάντως για το πως θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και τι επιτυχία ή όχι θα έχει το όλο εγχείρημα υπό τον νέο επενδυτή είναι τι θα γίνει με τις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας, αν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση ακόμη μκαι "κούρεμα" και πόσα χρήματα θα απαιτηθούν από τον επενδυτή συνολικά αλλά και ως ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το τι θα βγάλει ο διαχειριστικός έλεγχος που έχει αναθέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Deloitte και ποια θα είναι η εξέλιξη με τις αγωγές που έχει καταθέσει ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης κατά της Creta Farms.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Μπλόκο στο κρυπτονόμισμα του Facebook ετοιμάζει η ΕΕ
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Μπλόκο στο κρυπτονόμισμα του Facebook ετοιμάζει η ΕΕ

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία ετοιμάζουν από κοινού σειρά μέτρων

Έκλεισε το ιστορικό delicatessen «Αφοί Βασιλόπουλοι»
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Έκλεισε το ιστορικό delicatessen «Αφοί Βασιλόπουλοι»

Λουκέτο έβαλε έπειτα από 112 χρόνια το ιστορικό ντελικατέσεν

Χρεοκόπησε η Thomas Cook
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Χρεοκόπησε η Thomas Cook

Αποκλεισμένοι στα αεροδρόμια χιλιάδες ταξιδιώτες

Thomas Cook: Για το τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο διάσωσης
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Thomas Cook: Για το τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο διάσωσης

Ο όμιλος έχει κάνει αίτηση για προστασία πτώχευσης στις ΗΠΑ

Πρόσφατα Άρθρα