Το σημαντικό πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna έναντι της Pfizer

Το σημαντικό πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna έναντι της Pfizer

Μια κομβικής σημασίας παράμετρος, που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η Moderna ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι το υπό δοκιμή εμβόλιο της κατά του κορονοϊού είναι 94,5% αποτελεσματικό, καθιστώντας το το δεύτερο εμβόλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει εκπληκτικά υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά της νόσου.

Ενώ τα δύο εμβόλια φαίνεται να έχουν πολύ παρόμοια προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, το εμβόλιο της Moderna έχει ένα σημαντικό πρακτικό πλεονέκτημα έναντι του αντίστοιχου της Pfizer.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους - 75 βαθμούς Κελσίου. Κανένα άλλο εμβόλιο δεν χρειάζεται να διατηρείται σε τέτοιες συνθήκες ψύχους ενώ τα ιατρεία και τα φαρμακεία δεν έχουν καταψύκτες που να φτάνουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Στον αντίποδα, το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί στους -20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι και άλλα εμβόλια, όπως αυτά κατά της ανεμοβλογιάς, διατηρούνται επίσης σε παρόμοιες θερμοκρασίες.

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο της Moderna μπορεί να φυλάσσεται σε έναν «εύκολα διαθέσιμο καταψύκτη που υπάρχει στα περισσότερα ιατρεία και φαρμακεία» δήλωσε ο Δρ. Ταλ Ζακς, επικεφαλής ιατρός της Moderna. «Αξιοποιούμε την υποδομή που υπάρχει ήδη για άλλα εμβόλια που διατίθενται στο εμπόριο», τόνισε.

Ενα άλλο πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna είναι ότι μπορεί να διατηρηθεί για 30 ημέρες στο ψυγείο, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να αντέξει μόνο πέντε ημέρες στο ψυγείο.
(με πληροφορίες από CNN)

Σχετικά Άρθρα

Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε το ΣΔΟΕ
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Διενεργήθηκε έλεγχος σε τρία νομικά πρόσωπα τα οποία πωλούσαν εμπορεύματα μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops)

Δημοφιλή Άρθρα