Έως τον Ιούνιο η επιστρεπτέα προκαταβολή

Έως τον Ιούνιο η επιστρεπτέα προκαταβολή

«Πράσινο φως» από Κομισιόν

To «πράσινο φως» άναψε η Κομισιόν για την εφαρμογή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ύψους 1 δισ. ευρώ. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 10 Απριλίου. Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όσον αφορά την ισχύ της, αυτή θα είναι έως τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται τα επόμενα μέτρα τα οποία αποσκοπούν στην στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ακτοπλοΐα, την ενέργεια, τις μεταφορές, τον τουρισμό και ιδιαίτερα το εποχικό τουρισμό. Στις άμεσες προτεραιότητες περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη στήριξη των ανέργων και ιδιαίτερα τους μακροχρόνια άνεργους.

«Το παρόν ελληνικό καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 1 δισ. ευρώ θα συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού θα συνεχίσουν την οικονομική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης και μετά το τέλος της» δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού μετά την έγκριση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η «επιστρεπτέα προκαταβολή» θα ισχύει έως τον Ιούνιο. Το καθεστώς είναι ανοικτό σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς και αντιμετωπίζουν προσωρινές οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας. «Το καθεστώς θα συμβάλει στην εξασφάλιση διαθέσιμης ρευστότητας στην αγορά και για να διατηρηθεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια και μετά την έξαρση της νόσου» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ήδη περισσότερες από 15.500 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σχετικά Άρθρα

Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε το ΣΔΟΕ
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Διενεργήθηκε έλεγχος σε τρία νομικά πρόσωπα τα οποία πωλούσαν εμπορεύματα μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops)

Το σημαντικό πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna έναντι της Pfizer
Οικονομία / Επιχειρήσεις

Το σημαντικό πλεονέκτημα του εμβολίου της Moderna έναντι της Pfizer

Μια κομβικής σημασίας παράμετρος, που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα