Γ. Παπανδρέου: Στραβά ξεκινά η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γ. Παπανδρέου: Στραβά ξεκινά η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Με τέσσερα στραβά βήματα» ξεκινά η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πλέον βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι κάθε ένα από τα τέσσερα… στραβοπατήματα – κατά την ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ - της νέας κυβέρνησης, ξεκινά με τον προσωπικό χαρακτηρισμό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο προοδευτικός» πρωθυπουργός (σ.σ. το «προοδευτικός», εντός εισαγωγικών, βεβαίως!).

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, πρωτίστως, σχολιάζει τη «μετακόμιση» στελεχών, όπως την χαρακτηρίζει, που αφορά στην υπουργοποίηση στελεχών τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ή γενικότερα από τον προοδευτικό χώρο, όπως η Λίνα Μενδώνη (σ.σ. σημειωτέον, και οι δύο ήδη διεγράφησαν από μέλη του ΚΙΝΑΛ). Επιπλέον, το ΚΙΔΗΣΟ σχολιάζει αρνητικά το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα, την πενιχρή παρουσία γυναικών από το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και την επιλογή συγκεκριμένων στελεχών στον τομέα της οικονομίας, όπως ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ

«Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκινάει με τέσσερα στραβά βήματα:

Πρώτο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος μπέρδεψε τη συνεργασία πολιτικών χώρων, που δήθεν αποζητούσε, την ειλικρίνεια της οποίας εμείς αμφισβητήσαμε εξαρχής, με την απλή μετακόμιση στελεχών. Θα καταλάβει στην πορεία τη διαφορά.

Δεύτερο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος έκανε ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα των τελευταίων ετών. Η ευελιξία που έταζε, υποθέτουμε πως θα έρθει από τους τεχνοκράτες, που σύμφωνα με όσα ήδη λέει το κυβερνών κόμμα, θα καταστήσουν τους υπουργούς τους διακοσμητικούς.

Τρίτο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος βρήκε μόνο 5 άξιες γυναίκες στο κόμμα και στους συνομιλητές του στην κοινωνία. Θεμιτό, να εξετάσει ο νέος Πρωθυπουργός γιατί τον αποφεύγουν και δεν τον υπολογίζουν τόσο οι ικανές, δραστήριες και επιτυχημένες γυναίκες της χώρας.

Τέταρτο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος, αυτός που υποσχέθηκε ένα συμβόλαιο αλήθειας στο λαό, έβαλε Υπουργό Οικονομικών το Χρήστο Σταϊκούρα, έναν πολιτικό που τάχθηκε ενεργά εναντίον της καταγραφής της πραγματικότητας από την ΕΛΣΤΑΤ, για να αποκρύψει τις ευθύνες του κόμματός του και του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σταϊκούρας οφείλει με τη σειρά του, άμεσα, μία δημόσια κωλοτούμπα - το επιβάλει η θέση του ΥΠΟΙΚ, να απαρνηθεί το λαϊκισμό που τον οδήγησε στην καρέκλα.

Θα επανέλθουμε για τα ζητήματα πολιτικής και όσα διαφαίνονται ήδη από την αναδιάταξη χαρτοφυλακίων, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.»

Σχετικά Άρθρα

Σήφης Βαλυράκης: Οι 15 απόπειρες απόδρασης κατά τη διάρκεια της χούντας
Επικαιρότητα / Πολιτική

Σήφης Βαλυράκης: Οι 15 απόπειρες απόδρασης κατά τη διάρκεια της χούντας

Η ζωή του Σήφη Βαλυράκη στα χρόνια της χούντας κινούνταν μεταξύ James Bond και Prison Break

Πρόταση μομφής: Απορρίφθηκε με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ
Επικαιρότητα / Πολιτική

Πρόταση μομφής: Απορρίφθηκε με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Καλογρίτσας: «Μου έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για κανάλι»
Επικαιρότητα / Πολιτική

Καλογρίτσας: «Μου έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για κανάλι»

Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου το 2016 φέρεται να είχε λάβει ο Καλογρίτσας

Τραυματίστηκε παίζοντας μπάντμιντον ο Κατρούγκαλος (video)
Επικαιρότητα / Πολιτική

Τραυματίστηκε παίζοντας μπάντμιντον ο Κατρούγκαλος (video)

Η στιγμή που τραυματίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος παίζοντας μπάντμιντον…

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα