Ο Τσίπρας ακύρωσε το debate λόγω Συνόδου Κορυφής, αλλά την ίδια μέρα πήγε στην Κρήτη

Ο Τσίπρας ακύρωσε το debate λόγω Συνόδου Κορυφής, αλλά την ίδια μέρα πήγε στην Κρήτη

Αποδεικνύεται ότι αυτός που δεν ήθελε την ουσιαστική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μπορώ να φύγω πριν τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες» έλεγε όταν επεδίωκε να ματαιωθεί η τηλεμαχία που είχε οριστεί για σήμερα το βράδυ  - Τελικά όμως έφυγε από τις Βρυξέλλες, αφήνοντας στο πόδι του τον Ισπανό Πέδρο Σάντσεθ και πέταξε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για  να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στην Κρήτη.

Λίγες ημέρες μετά την συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που ματαίωσε το debate των πολιτικών αρχηγών την 1η Ιουλίου αποδεικνύεται ότι αυτός που δεν ήθελε την ουσιαστική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός - δια του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή κ. Νάσου Ηλιόπουλου - είχε ζητήσει την ματαίωση του debate την 1η Ιουλίου και την αναζήτηση μιας νέας ημερομηνίας - η οποία τελικά δεν στάθηκε δυνατή - επικαλούμενος την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για τους νέους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 11 το πρωί, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αναχωρεί από τις Βρυξέλλες λόγω «ανελαστικών προεκλογικών υποχρεώσεων» και ότι στις συνομιλίες που θα συνεχιστούν αύριο στη Βελγική κυβέρνηση θα τον εκπροσωπήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η... ανελαστική προεκλογική υποχρέωση δεν είναι άλλη από την ανοικτή ομιλία που έκανε το βράδυ στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε μια μείζονος σημασίας για τη χώρα και την ΕΕ διαδικασία για να παραστεί σε μια αμιγώς κομματική εκδήλωση η οποία όλως τυχαίως πραγματοποιήθηκε περίπου την ίδια ώρα και ημέρα που είχε αρχικά οριστεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών! Πέταξε, μάλιστα, απευθείας στην Κρήτη από τις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. 

Και αυτό δεν είναι το μόνο μεμπτό...που αποκαλύπτεται 

Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για ρίξει τον «μουντζούρη» για την ματαίωση του debate, στο ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και βέβαια στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτοξεύοντας και τους γνωστούς μύδρους ότι κρύβονται, δεν επιθυμούν τον πολιτικό διάλογο αλλά τους μονολόγους κ.ο.κ. 

«Έχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους» έλεγε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στις 22/6 όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης του debate για να σημειώσει στην συνέχεια: «Υπάρχει ωστόσο ένα υπαρκτό θέμα εφόσον δεν θα μπορώ να είμαι στην Αθήνα την ημέρα της αντιπαράθεσης. Καθότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τελειώσει και τι ώρα θα τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες».

Σε μια επίδειξη πολιτικού... αλτρουισμού ο Αλέξης Τσίπρας είχε αφήσει μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να βγει στο ντιμπέιτ ακόμα και μέσω skype από τις Βρυξέλλες!

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανιζόταν τότε και ως υπέρμαχος μιας «αληθινής» τηλεμαχίας είχε ασκήσει κριτική και για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης: «Ετσι όπως την ετοιμάζουν αυτή την αναμέτρηση, παράλληλοι μονόλογοι αναμένεται να είναι, οπότε μπορώ να βγω με skype από τις Βρυξέλλες. Εχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους», σημείωνε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Υπάρχει ωστόσο ένα υπαρκτό θέμα εφόσον δεν θα μπορώ να είμαι στην Αθήνα την ημέρα της αντιπαράθεσης. Καθότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τελειώσει και τι ώρα θα τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες».

Σχετικά Άρθρα

Η φράση Τσίπρα που προκάλεσε ειρωνείες
Επικαιρότητα / Πολιτική

Η φράση Τσίπρα που προκάλεσε ειρωνείες

«Mε την αύξηση των μισθών έρχεται η ανάπτυξη»

Τσίπρας από ΔΕΘ κατά κυβέρνησης: Τρώνε από τα έτοιμα που με κόπο δημιουργήσαμε
Επικαιρότητα / Πολιτική

Τσίπρας από ΔΕΘ κατά κυβέρνησης: Τρώνε από τα έτοιμα που με κόπο δημιουργήσαμε

Στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα έχει νέα κυβέρνηση αλλά και ισχυρή αντιπολίτευση

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα