Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο OPEN και την Έλλη Στάη

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο OPEN και την Έλλη Στάη

Δέκα ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για όλους και για όλα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη.

Δέκα ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλους και για όλα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη. 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, για πρώτη φορά, υποστηρίζοντας πως άνοιξε την πόρτα για τα μνημόνια. «Θα περίμενα μια αυτοκριτική από τον κ. Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ομιλία που έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, την Τετάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τόσο ο Καραμανλής όσο και ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν ευθύνες για τη χρεοκοπία. Μιλώντας για τιες επερχόμενες κάλπες ο πρωθυπουργός επέμεινε στη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά λέγοντας ότι οι εθνικές εκλογές είναι  «άλλο ματς»

Αναφερόμενος στην ΝΔ κατήγγειλε αφανή χρηματοδότηση ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίζει κατενάτσιο και ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα»

Εξαιρετικά αποκαλυπτικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνεργασία για τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, την  οποία χαρακτήρισε ως αναγκαίο κακό. «Αν μπορούσα θα είχα τελειώσει νωρίτερα τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο», ανέφερε αποκαλύπτοντας πως για μια συγκεκριμένη περίοδο είχε δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. 

«Στς 8 Ιούλη με μια ψήφο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά θα σχηματίσει κυβέρνηση, προοδευτική κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συνεργασιών», δήκωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείοντας ωστόσο κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ: «Στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κου Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες αν δεν προκύψει αυτοδυναμία έκανε λόγο για παραμύθια με δράκους και «απειλές που δείχνουν αλαζονεία».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης: 

Για τον Κ. Καραμανλή: Ανοιξε τη πόρτα στα μνημόνια, επέλεξε να φύγει στη θητεία του

Για όσα είπε ο Κ. Καραμανλής ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει και μετά τη σιωπή μίλησε 16 λεπτά. "Θέλησε να κάνει μια παρέμβαση με πιο θεσμικό τόνο, αλλά περίμενα να έχει μια δόση αυτοκριτικής, ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοικτή την πόρτα για τα μνημόνια, και μάλιστα επέλεξε να φύγει στη μέση της θητείας του. Ο επόμενος (Γ. Παπανδρέου) δεν κατάλαβε τι συνέβαινε και έλεγε «λεφτά υπάρχουν».Ο ίδιος με τους χειρισμούς του εφερε τα μνημόνια". 

Ο Καραμανλής δεν κάθησε να δώσει τη μάχη, συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς έχουν ευθύνη για τη χρεοκοπία. Διαφορετικού είδους ευθύνες»

Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνια, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. Δώσαμε σκληρή μάχη εμείς απευθυνθήκαμε σε όλο τον ελληνικό λαό. 

Συγκεκριμένα είπε: «Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα.

Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια», τόνισε ο Αλ.Τσίπρας για να προσθέσει:

«Επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα.

Ο επόμενος (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου) μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έλεγε «λεφτά υπάρχουν», οδήγησε τη χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο, σε ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς μιλούσε για Ζάππεια και επέλεξε να παραδώσει τη χώρα στο λεγόμενο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», λεηλατημένη χώρα, με άδεια ταμεία».

Για τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς 

Αναφερόμενος στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς (Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς), ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία και αργότερα, τη λεηλασία αυτής της χώρας».

Ειδικότερα για τον πρώτο εξ αυτών, «η κυβέρνηση Καραμανλή δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, που ήταν και η αιτία που μας οδήγησε στην επιτροπεία. Ο κ. Καραμανλής και η παράταξη της ΝΔ γιγάντωσαν ένα τεράστιο πελατειακό κράτος, δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας. Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο και μοντέλο διοίκησης και διακυβέρνησης, δεν μπορεί να είναι επιλογή μας να γυρίσουμε σε ένα μοντέλο που οδήγησε στην χρεοκοπία», παρατήρησε επίσης.

 «Θα ήμουν πολύ ευτυχής να ήμουν πρωθυπουργός σε αυτές τις συνθήκες, αλλά εγώ κλήθηκα να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Βρήκαμε το 2015 άδεια ταμεία, οι συντάξεις πληρώνονταν μήνα μήνα».

«Ο κ. Παπανδρέου ήταν στον κόσμο του, δεν είχε ιδέα τι ακριβώς συνέβαινε και έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Ο ίδιος με τους χειρισμούς του έφερε το ΔΝΤ και τα Μνημόνια. Αργότερα, ο κ. Σαμαράς οδήγησε τη χώρα σε κοινωνική λεηλασία, 28% ανεργία, 300.000 λουκέτα».

Για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 «Θα με κρίνουν η Ιστορία και ο λαός. Είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εκείνοι την έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Εγώ κατάφερα εκεί που αυτοί απέτυχαν».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προσπάθησε να βάλει τάξη στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά απέτυχε, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η δική του κυβέρνηση βρέθηκε στον «τοίχο» του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Εκ του αντικειμένου δεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά συγκρουστήκαμε, πρόσθεσε. Κάποιοι από το κόμμα της ΝΔ αργότερα υποστήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν και σήμερα την προσπάθειά μας, συμπλήρωσε

Για τον «Ρασπούτιν» 

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης Ο κος Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες στην υπόθεση Novartis. Διερευνάται από τη διακιοσύνη με αργούς ρυθμούς, πιστευω ότι θα φτάσει στο τέλος Εμείς αυτό που κάναμε είναι να στείλουμε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης στη δικαιοσύνη» 

Αναγνώρισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που έχει αργούς ρυθμούς η Δικαιοσύνη». Θυμήθηκε δε, τον κ. Βενιζέλο να λέει σε κοινοβουλευτική επιτροπή για τον Α. Τσοχατζόπουλο, ότι δεν είναι τραπεζικός λογαριασμός, αλλά αριθμός κινητού.

«Εγώ ποτέ δεν μίλησα για ποινικό σκέλος, μιλούσα για πολιτικές ευθύνες και ο κ. Σαμαράς έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες», διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά οι μονές τιμές φαρμάκων που δεν μειώνονταν ήταν εκείνες του Νοβάρτις, ενώ στο κούρεμα ομολόγων του κ. Βενιζέλου η Νοβάρτις είχε εσωτερική ενημέρωση και τα «ξεφορτώθηκε» νωρίτερα, συμπληρωσε. Το σκάνδαλο αυτό το πλήρωσε ο Έλληνας συνταξιούχος, ο Έλληνας ασφαλισμένος, ανέφερε ακόμη.

Με αφορμή τις απειλές Σαμαρά για ειδικά δικαστήρια, ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκδικηθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για την απόφασή τους να προωθήσουν στη δικαιοσύνη δύσοσμες υποθέσεις. Είναι ένα ερώτημα και πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός, είπε.

Θέλει η ΝΔ να επιστρέψει να εκδικηθεί, να κουκουλώσει;, διερωτήθηκε. Στην υπόθεση Νοβάρτις, συμπλήρωσε και αυτές του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων, όπως είπε.

«Ο κος Σαμαράς πρέπει να έχει το θάρος να εξηγήσεις είναι να πει γιατί και πώς  Διερωτώμαι αυτή είναι η επιλογή του κου Μητσοτάκη Η ΝΔ θέλει να επιστρεψει για να εκδικηθεί; ή να κουκουλώσει τα σκάνδαλα». 

Για την καμπάνια της ΝΔΓια την καμπάνια της ΝΔ

«Από πού βγαίνουν τα εκατομμύρια της καμπάνιας της ΝΔ», διερωτήθηκε στη συνέχεια, αναφερόμενος στο Youtube. 

Η ΝΔ  «κάνει μια πολυδάπανη καμπάνια, με εκατ. ευρώ στο διαδίκτυο. Από πού βγαίνουν τα χρήματα όταν χρωστά 280 εκατ. και δεν πληρώνει φράγκο;». Και απάντησε ο ίδιος, «από χορηγούς, να μας πουν από ποιους». Προεξοφλώντας όμως, «σιγά να μην απαντήσουν».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης από τις ευρωεκλογές και μετά, έχει βάλει 11 παίκτες στην άμυνα, παίζει κατενάτσιο και στέλνει την μπάλα στην εξέδρα, αποφεύγοντας να δίνει απαντήσεις.

Και σε αμιγώς πολιτικούς όρους, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το ντιμπέιτ, αρνείται τον προγραμματικό διάλογο, είπε ο πρωθυπουργός. Και ναι μεν είναι τακτική αλλά έχει και τη σκοπιμότητα να μην γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Για τις δημοσκοπήσεις

«Ο ελληνικός λαός θα προσέλθει στην κάλπη με τελείως διαφορετικά κριτήρια από αυτά των Ευρωεκλογών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κυβέρνηση πηγαίνει σε εκλογές μετά από αποτέλεσμα Ευρωεκλογών 

Ανέλαβα το ρίσκο προσεφυγα στις κάλπες γιατί έχω ευθιξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει δανεικούς ψηφοφ'ορους που τον οδήγησαν στην εξουσία   Στις Ευρωεκλογές εκφράστηκε δυσαρέσκεια Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προηγούμενο του 2014 και στις εθνικές εκλογές αυξησε το ποσοστό του.

Εξαρτάται από τη συμμετοχή στην κάλπη το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών Είναι εφικτό να ανατρέψουμε τη διαφορά των ψήφων των εκλογών

Στις ευρωεκλογές η ΝΔ πήρε 1.850.000 ψήφους. Δεν έχει κυβερνήσει κανείς με τόσες ψήφους. Μιλάμε για άλλο ματς. Οχι για 2ο ημίχρονο. Το αποτέλεσμα θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη μέρα. Εγώ πιστεύω βαθιά οτι ο ελληνικός λαός θα προσέλθει σε αυτή την αναμέτρηση με τελείως διαφορετικά κριτήρια. Μπορεί οι ευρωεκλογές να έχουν δημιουργήσει μια ψυχολογία νίκης στη ΝΔ, αλλά για αυτό ακριβώς προχώρησα σε εθνικές εκλογές.

Πάντως, «δεν αμφισβητώ ότι έχει δημιουργηθεί ψυχολογία παράστασης νίκης για την ΝΔ (αλλά) εγώ δεν είμαι ο πρωθυπουργός που θα κάτσω έστω μία μέρα στο αξίωμά μου αν υπάρχει αμφισβήτηση ότι η κυβέρνησή μου και εγώ δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

"Μας χρεώνουν ότι αργήσαμε"

Αναγνώρισε δε, ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα επέφερε ζημιά στον τουρισμό, την οικονομία, με τα εθνικά μας θέματα να βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν είναι η πιο ήρεμη -«όλα αυτά τα συνυπολόγισα. Πήρα μια απόφαση που τιμά τη διαδρομή μου και τη δημοκρατική μου ευθύνη. Ανέλαβα να πάω στις εκλογές με αυτό το ψυχολογικό ντεζαβαντάζ, αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική αναμέτρηση».

«Το 36% (που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές) δεν είναι Συριζαίοι, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά ανήκουν στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και μας έδωσαν μια γενναία εντολή, ένα γενναίο «δάνειο», το οποίο -θεωρώ- ότι το αξιοποιήσαμε με εντιμότητα, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ταυτόχρονα κάναμε μεγάλη τομή στην εξωτερική πολιτική», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας.

Μας πιστώνουν ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά μας χρεώνουν ότι αργήσαμε, ανέφερε επίσης και θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προηγούμενο των εκλογών του 2014, όταν πήρε 26% πολύ κοντά στο σημερινό ποσοστό και μετά, στις εθνικές εκλογές αύξησε το ποσοστό του κατά 10 μονάδες.

"Εφικτό να ανατρέψουμε τη διαφορά" 

«Μαθηματικά είναι απόλυτα εφικτά να καλύψουμε τη διαφορά των 500.000 ψήφων. Εξαρτάται από τη συμμετοχή στην κάλπη, πόσοι και ποιοι θα ψηφίσουν».

«Όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές, με μία ψήφο διαφορά, είναι το κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση και αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης (σ.σ. για νέα εκλογική αναμέτρηση) είναι παραμύθια με δράκους που δεν υπάρχουν», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι «όλα είναι ανοιχτά».

Επιτέθηκε όμως στον πολιτικό του αντίπαλο, λέγοντας πως «η συμπεριφορά αυτή εκπέμπει μια μεγάλη αλαζονεία: αν δεν πάρει λευκή επιταγή, να απειλεί την κοινωνία ότι θα την τιμωρήσει πηγαίνοντας σε κάλπες το 15Αύγουστο. Φαντασθείτε και να της δώσει λευκή επιταγή, πού θα φθάσει αυτή η αλαζονεία, θα γίνει ανεξέλεγκτη», σημείωσε χαρακτηριστικά

Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης λέει παραμύθια με δράκους», επανέλαβε

Για την απλή αναλογική 

Στς 8 Ιούλη με μια ψήφο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά θα σχηματίσει κυβέρνηση, προοδευτική κυβέρνηση Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συνεργασιών.

Στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να υπάρχει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, συπλήρωσε υπενθυμίζοντας ότι «αποδείξαμε ότι κάνουμε εκπτώσεις προκειμένου να κυβερνηθεί η χωρα»

Στη συνεχεια χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ», προσθέτοντας πως «αν μπορούσα θα είχα τελειώσει με τον Καμμένο» αποκαλύπτοντας ότι «πριν από ενα χρόνο είχα δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη.Ηταν δύσκολο το καλοκαίρι πέρυσι και οι συγκυριες δεν ευνόησαν τον σχεδιασμό»

Να μου πιστώσεται ότι ηταν γενναία η απόφαση που πήρα όταν ζήτησα ψηφο εμπιστοσύνης, συνέχισε ενώ μιλώντας για την επόμενη ημέρα είπε ότι «αν έχουμε την εντολή θα απευθυνθούμε σε όσους αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο»

Ακολούθως τόνισε ότι «μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αποτρέψει ένα μεγάλο πισωγύρισμα της χώρας». 

Για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο

«H συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο ήταν αναγκαίο κακό. Στα κρίσιμα θέματα με τους εταίρους ο Καμμένος δεν έλεγε "Βάστα γερά Γερούν". Οι Πρέσπες ήταν όμως μια τομή στην 4ετή κυβέρνηση και επανατοποθετούνταν οι διαχωριστικές γραμμές στο πολιτικό σύστημα. Αν μπορούσα να έχω λήξει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ νωρίτερα θα το είχα κάνει. Είχα και έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη ένα χρόνο πριν. Το ένα πολιτικό τέκνο ήταν η έξοδος από το μνημόνιο και το άλλο η Συμφωνία των Πρεσπών και ήθελα να τα περισώσω και τα δύο. Όταν φόρεσα τη γραβάτα στο Ζάππειο και βγήκαμε από τα μνημόνια είχαμε να ασχοληθούμε με δύσκολα θέματα, με τη Χρυσή Αυγή και μια τεράστια φυσική καταστροφή που ήταν μια εξέλιξη που μας καταρράκωσε. Η πραγματικότητα μας εμπόδισε να λήξουμε τη συνεργαασία με τον Καμμένο»

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Για τον Γ. Βαρουφάκη είπε πως όσοι τον είχαν του πεταματού τώρα τον βρίσκουν συμπαθή  Γίνεται μια προσπάθεια όσοι προσπαθούν να ανατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθούν.Οσοι κατηγορούσαν τον Βαρουφάκη ξαφνικά έχουν βρει ένα πρόσωπο συμπαθές και σαγηνευτικο. Πώς είναι δυνατόν τρία χρόνια να ήταν εξαφανισμένος και τώρα να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής; 

Γεωτρήσεις Τουρκία

Αναφερόμενος στις τουρκική προκλητικότητα μεταξύ άλλων είπε ότι «η Τουρκία δεν έχει λόγο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο,απο κει και πέρα πάντως κάθε πρωθυπουργός έχει στο νου του ενα "ατύχημα". Πρέπει ωστόσο να είμαστε σε εγρήγορση»

«Δεν αποτελεί επιλογή των γειτόνων να προκαλέσουν την Ελλάδα παραβιάζοντας την υφαλοκρηπίδα του και κυριαρχικά δικαιωματα. Γεώτρηση σε ελληνική υφαλοκτρηπίδα τελεία και παύλα»

«Στα εθνικά θεματα καλό είναι να αφηνουμε αυτή τη χυδαία μικροπολιτική», κατέληξε. 

"Η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα"

«Ο κος Μητσοτάκης εδώ και τρια χρόνια λέει μείωση φόρων, επενδύσεις, καλύτερες δουλειες Αυτοί όταν ήταν κυβερνηση είχαν ρεκόρ αποεπένδυσης. Προφανώς είχαμε καθυστερήσεις αλλά έχουμε ρεκόρ στις επενδύσεις Οι αριθμοί λένε οτι έχει μετατραπεί η αναλογία στη σταθερή και καθαρή απασχόληση οφείλω ωστόσο να παραδεχθώ ότι οι δουλειες ειναι κακοπληρωμένες»

«Η ΝΔ όταν λέει αυτό το τρίπτυχο μου θυμίζει το λεφτά υπάρχουν του Γ. Παπανδρέου»

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη θυμίζουν το λεφτά υπάρχουν του Γ. Παπανδρέου Γιατί δεν ανακοινώνει στον ελληνικό λαό τι θα κάνει με το ασφαλιστικό. Ο Μητσοτάκης κρύβει τι θα κάνει με την εν λόγω μεταρρύθμιση    

Για τον Γ. Στουρνάρα

Ο Γ. Στουρνάρας λειτουργεί ως πολιτικός που προσπαθεί να δικαιώσει τις πολιτικές του, έκανε και κάνει φάουλ, σχολίασε ενώ  τον κατηγόρησε ότι έδωσε μάχη γα να μη βγούμε από τα μνημόνια

Βγήκαμε τρεις φορές με επιτυχία στις αγορές, καταφέραμε να έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται τα τελευταία τρίμηνα, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Για τη μεσαία τάξη 

Δεν καταφέραμε να βγάλουμε από τη μεσαία τάξη όλο το βάρος που σήκωσε

Στο ερώτημα ποιο είναι το προφιλ της μεσαίας τάξης είπε πως η μεσαία ταξη σχεδόν λεηλατηθηκε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, μετά ειδε μια μικρή ελάφρυνση αλλά παραδέχθηκε πως επί των ημερών της κυβέρνησης του δεν τους αφαιρέθηκαν τα βάρη

Οσον αφορά τα περί «ταξικής επιλογής» είπε πως πράγματι δυσκολέψαμε κάποιους ανθρώπους μιλώντας για επιλογή δικαιοσύνης τονίζοντας πως 300.000 λουκέτα στα μαγαζιά δεν μπήκαν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Καταλήγντας μίλησε για αντίβαρα απέναντι στα φορολογικά βάρη που επεβλήθησαν

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται καρβέλια ηταν η απάντηση του για ταπροβλήματα που πιθανον να αντιομετωπίσει εσωκομματικά μετά από ενδεχόμενη ήττα στην κάλπη της 7ης Ιουλίου. 

Τζανακόπουλος VS Aχτσιόγλου

Στο τέλος της συνέντευξης ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το εάν η επιλογή του για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενέχει τον κίνδυνο να βάλει ένα ζευγάρι πολιτικών εντός του κόμματός του να... "μαλώσει". 

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την επιλογή του να τοποθετήσει την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τον σύντροφό της και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών ανέφερε: "Το κυνηγι του σταυρού είναι το βάπτισμα του πυρός για κάθε πολιτικό. Το δύσκολο το διάλεξα για την Έφη Αχτσιόγλου. Η επιλογή του Δημήτρη (Τζανακόπουλου) στην Α' Αθηνών θα αποδειχθεί σοφή και σωστή".

Σχετικά Άρθρα

Σήφης Βαλυράκης: Οι 15 απόπειρες απόδρασης κατά τη διάρκεια της χούντας
Επικαιρότητα / Πολιτική

Σήφης Βαλυράκης: Οι 15 απόπειρες απόδρασης κατά τη διάρκεια της χούντας

Η ζωή του Σήφη Βαλυράκη στα χρόνια της χούντας κινούνταν μεταξύ James Bond και Prison Break

Πρόταση μομφής: Απορρίφθηκε με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ
Επικαιρότητα / Πολιτική

Πρόταση μομφής: Απορρίφθηκε με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Καλογρίτσας: «Μου έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για κανάλι»
Επικαιρότητα / Πολιτική

Καλογρίτσας: «Μου έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για κανάλι»

Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου το 2016 φέρεται να είχε λάβει ο Καλογρίτσας

Τραυματίστηκε παίζοντας μπάντμιντον ο Κατρούγκαλος (video)
Επικαιρότητα / Πολιτική

Τραυματίστηκε παίζοντας μπάντμιντον ο Κατρούγκαλος (video)

Η στιγμή που τραυματίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος παίζοντας μπάντμιντον…

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα