Φουλ επίθεση μια «ανάσα» πριν τις κάλπες

Φουλ επίθεση μια «ανάσα» πριν τις κάλπες

Η κόντρα κορυφώνεται

Τα «ψιλά γράμματα» του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας έχουν βάλει κάτω από το… μικροσκόπιο στον ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας κάτι επιλήψιμο ή δημοσιονομικά μη εφαρμόσιμο για να αναδείξουν, μήπως με αυτό τον τρόπο καταφέρουν να πλήξουν πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο. Ο συνδυασμός της έλλειψης συσπείρωσης με την αποχή δημιουργεί βέβαιη «συνταγή» ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία, που όσο περνούν οι μέρες να μην αμφισβητείται τόσο έντονα. Αντιθέτως, φαίνεται να παγιώνεται.

Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 7ης Ιουλίου αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα καταφέρουν να «σπάσουν» το φράγμα του 3% και να μπουν στη Βουλή.

Στο κυβερνών κόμμα επιρρίπτουν ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενοι ότι δεν επιθυμεί να «μονομαχήσει» τηλεοπτικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη Νέα Δημοκρατία, χρεώνουν τη ματαίωση του ντιμπέιτ στην κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ακύρωση της τηλεμαχίας αποτελεί έλλειμμα, τόσο για τη Δημοκρατία όσο και για τους κανόνες της εκλογικής διαδικασίας.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αντιληφθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει με κάθε τρόπο τη συσπείρωση και κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, η απάντηση από την πλευρά της Πειραιώς είναι: «δεν τσιμπάμε».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

Οι κινήσεις Κικίλια για την υπόθεση του Παναγιώτη Ραφαήλ
Επικαιρότητα / Πολιτική

Οι κινήσεις Κικίλια για την υπόθεση του Παναγιώτη Ραφαήλ

Στην Αθήνα θα βρεθούν τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας, στην οποία ανήκει η θεραπεία

«Κράξιμο» στον Τσίπρα στο αεροπλάνο επιστροφής από τις Βρυξέλλες (video)
Επικαιρότητα / Πολιτική

«Κράξιμο» στον Τσίπρα στο αεροπλάνο επιστροφής από τις Βρυξέλλες (video)

Δικηγόρος έσυρε τα εξ αμάξης για την πολιτική του στο θέμα της Μακεδονίας