Αντί για ντιμπέιτ, διακαναλική ο Τσίπρας -Θα μιλάει μόνος του

Αντί για ντιμπέιτ, διακαναλική ο Τσίπρας -Θα μιλάει μόνος του

Μετά το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ, τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε διακαναλική συνέντευξη.

Η πιθανότερη ημερομηνία σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πέμπτη 4 Ιουλίου, τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι εθνικές κάλπες.

Ο τρόπος διεξαγωγής αυτού του ιδιότυπου μονολόγου ακόμη δεν είναι σαφής. Εάν δηλαδή ο κ. Τσίπρας επιλέξει συνέντευξη σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα γίνει συζήτηση με τους κεντρικούς παρουσιαστές όλων των τηλεοπτικών σταθμών στην κρατική τηλεόραση. Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει και επανέλαβε απόψε στην συνέντευξή του στο Star ότι μπορούν να επιλέξουν τα κανάλια όποιον δημοσιογράφο επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι την πιθανότητα διακαναλικής είχε προκρίνει από τις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, όταν ήταν ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του ντιμπέιτ. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ερωτηθεί σχετικά αλλά δεν θέλησε να απαντήσει σαφώς στο αν η τηλεμαχία θα αναβληθεί ή όχι. «Μπορεί να βγω με Skype από τις Βρυξέλλες» είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως το debate θα είναι παράλληλοι μονόλογοι, γιατί οι αντίπαλοί του δεν θέλουν τον διάλογο.

Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην πρόταση για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ με συνεχείς αναρτήσεις του στα social media του ζήτησε να «τηρήσει το λόγο του» και να προσέλθει στην τηλεμαχία. «Μένουν 10 μέρες ακόμα. Σας καλώ να τηρήσετε το λόγο σας. Να αγνοήσετε τους επικοινωνιολόγους και να έρθετε να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για όλα τα θέματα, ενώπιον του ελληνικού λαού. Όποτε θέλετε. Όπου θέλετε. Θα αναμένω εκ νέου την απάντησή σας».

Τσίπρας: «Ούτε δεμένος ο Μητσοτάκης σε ντιμπέιτ»!

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, αναφερόμενος στο θέμα του ντιμπέιτ είπε σκωπτικά ότι ο κ. Μητσοτάκης μόνο δεμένος θα ερχόταν σε ένα τέτοιο ντιμπέιτ και εξήγησε:

«Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια ημερομηνία να αλλάξουμε όλοι το πρόγραμμά μας, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε; Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Δεν το λέω με αλαζονεία αυτό. Δεν είναι το θέμα ότι δεν είναι ικανός ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν τον υποτιμώ ως αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχει ικανότητες, ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια σε ένα πολιτικό διάλογο. Δεν έρχεται, γιατί αισθάνεται την αδυναμία των επιχειρημάτων».

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Ζούλα στην ΕΡΤ
Επικαιρότητα / Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Ζούλα στην ΕΡΤ

Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)

Γεωργιάδης για βάσιμο λόγο απόλυσης: Ο πιο αντεργατικός νόμος
Επικαιρότητα / Πολιτική

Γεωργιάδης για βάσιμο λόγο απόλυσης: Ο πιο αντεργατικός νόμος

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης

Καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο
Επικαιρότητα / Πολιτική

Καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης το άρθρο 64 του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Δημοφιλή Άρθρα