Άρον - άρον

Άρον - άρον "παγώνουν" προσλήψεις και μετατάξεις

Αναδίπλωση μετά από οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη σωρεία μετατάξεων και προσλήψεων κυρίως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να παγώσουν όλες, έστω και νομότυπες,οι διαδικασίες που επιτρέπουν σε μέλη της οικογενείας και του περιβάλλοντος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να «βολεύονται» σε θέσεις του Δημοσίου.

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκάλεσε και η όντως κυνική παραδοχή και ομολογία από την αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή εξήγησε πως η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή  από το Υπουργείο Παιδείας, «λόγω γνωριμιών και διασυνδέσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή, παγώνει και η μετάταξη  - διορισμός της θυγατέρας της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου. 


Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως δύο θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον διασυρμό, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις τις οποίες είχαν τοποθετηθεί στη Βουλή.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε πως παγώνουν 32 τέτοιες μετατάξεις οι οποίες είχαν πάρει τον δρόμο της κανονικοποίησης.

Όπως είπε ο ίδιος, για τις πρώτες 32 μετατάξεις έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις».

«Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, σύμφωνα με το ν. 4044/2016, το νόμο της κινητικότητας. Η Βουλή μπήκε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη διαδικασία της κινητικότητας, μετά μάλιστα από πρόταση στελέχους της Βουλής που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε ότι καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το κοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με το νόμο, που θέλουν να εργαστούν. Ακολούθησε αλληλογραφία με τα υπουργεία η οποία κράτησε μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

«Μολονότι αυτή η διαδικασία μετατάξεων στο πλαίσιο της κινητικότητας είναι νόμιμη και μάλιστα είναι και μαχητή στα δικαστήρια, για όσους έχουν έννομο συμφέρον, και δεν πρόκειται για Συριζαϊκό τσουνάμι, παρότι, τονίζω, είναι απολύτως νόμιμη διαδικασία, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, θα παγώσουμε και θα αναστείλουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις αποσπασμένων στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι «μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, έδωσε εντολή να παγώσουν οι υπόλοιπες μετατάξεις».

Σχετικά Άρθρα

Σήφης Βαλυράκης: Οι 15 απόπειρες απόδρασης κατά τη διάρκεια της χούντας
Επικαιρότητα / Πολιτική

Σήφης Βαλυράκης: Οι 15 απόπειρες απόδρασης κατά τη διάρκεια της χούντας

Η ζωή του Σήφη Βαλυράκη στα χρόνια της χούντας κινούνταν μεταξύ James Bond και Prison Break

Πρόταση μομφής: Απορρίφθηκε με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ
Επικαιρότητα / Πολιτική

Πρόταση μομφής: Απορρίφθηκε με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Καλογρίτσας: «Μου έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για κανάλι»
Επικαιρότητα / Πολιτική

Καλογρίτσας: «Μου έδωσαν 3 εκατ. ευρώ για κανάλι»

Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου το 2016 φέρεται να είχε λάβει ο Καλογρίτσας

Τραυματίστηκε παίζοντας μπάντμιντον ο Κατρούγκαλος (video)
Επικαιρότητα / Πολιτική

Τραυματίστηκε παίζοντας μπάντμιντον ο Κατρούγκαλος (video)

Η στιγμή που τραυματίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος παίζοντας μπάντμιντον…

Δημοφιλή Άρθρα