Θεσσαλονίκη: Τέλος σε κατάληψη με «ιστορία» 16 ετών

Θεσσαλονίκη: Τέλος σε κατάληψη με «ιστορία» 16 ετών

Βρέθηκαν μετρητά και «τυπογραφείο»

Σε μία από τις πιο γνωστές καταλήψεις  της Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται επί σειρά ετών «σύμβολο» για τον αντιεξουσιαστικό χώρο, εισέβαλαν το πρωί της Δευτέρας αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για την κατάληψη «Terra Incognita». Το κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό κατάληψη από το Φεβρουάριο του 2004.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην κατάληψη παρουσία δικαστικού λειτουργού και προχώρησαν σε έρευνες σε όλους τους χώρους. Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στις μεγάλες πόλεις. 

Μέχρι στιγμής στο εσωτερικό της κατάληψης της οδού Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δοχεία με εύφλεκτο υλικό, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, γκαζάκια τυλιγμένα με φυτίλια και πλάκες παραφίνης, κροτίδες προσαρμοσμένες σε γκαζάκια, πλήθος πυρσών, κροτίδων και ναυτικών φωτοβολίδων, πλήθος από κράνη, πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, ξύλινες ασπίδες με εσωτερική χειρολαβή, κοντάρια, πλαστή αστυνομική ταυτότητα, σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, γραφομηχανή παλαιού τύπου, μεγάλου μεγέθους τυπογραφική μηχανή και μηχάνημα κοπής χάρτου, χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, και βιβλίο οικονομικών συνεισφορών.

Οι έρευνες στους χώρους του κτιρίου συνεχίζονται και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία. Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Οι επόμενες 15 μέρες κρίνουν το lockdown στην Ελλάδα
Επικαιρότητα / Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι επόμενες 15 μέρες κρίνουν το lockdown στην Ελλάδα

Η έξαρση του κορονoϊού έγινε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα

Πειραιάς: Πούλμαν «καρφώθηκε» πάνω σε κολόνα στην Ακτή Μιαούλη
Επικαιρότητα / Ελλάδα

Πειραιάς: Πούλμαν «καρφώθηκε» πάνω σε κολόνα στην Ακτή Μιαούλη

Αίσιο τέλος για τη επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού από την Πυροσβεστική

Πρόσφατα Άρθρα