Γκρεμίζουν την γέφυρα της Βαρυμπόμπης

Γκρεμίζουν την γέφυρα της Βαρυμπόμπης

Ο μεγαλύτερος κυκλοφοριακός κόμβος που βγάζει τα βόρεια προάστια στην Εθνική Οδό

Πέφτει η γέφυρα της Βαρυμπόμπης, ο μεγαλύτερος κυκλοφοριακός κόμβος που βγάζει τα βόρεια προάστια στην Εθνική Οδό, προκειμένου να αποκτήσει η γέφυρα γιγαντιαίες διαστάσεις και να τοποθετηθούν στο σημείο πλευρικά διόδια. Όλη η υπερτοπική κυκλοφορία, για τους οδηγούς των βορείων προαστίων που θέλουν να βγουν στην Εθνική Οδό, για όσα χρόνια διαρκούν τα έργα, θα περνάει μέσα από τους δρόμους των Αδαμών και της Νέας Κηφισιάς.

Αυτά θα συμβούν αν εφαρμοστούν τα έργα που προβλέπονται από τη μελέτη έργων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εκπόνησαν  οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των Εθνικών Οδών. Μελέτη που μελετάνε με τη σειρά τους  στα γραφεία του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι μελέτες λίγο πολύ, λένε ότι δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, άρα μπορούν να προχωρήσουν τα έργα. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε το θέμα, το οποίο ανέλυσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξιος Μακρής, αναφέροντας πως ήδη η Υπηρεσία έστειλε τεχνική έκθεση στο Υπουργείο, που καταδικάζει τη συγκεκριμένη μελέτη.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης ζήτησε ειδικό ανοικτό συμβούλιο διαμαρτυρία στην περιοχή των Αδαμών, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι, αλλά και να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερα για το πώς θα αντιδράσει ο Δήμος και οι φορείς  ώστε να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους κατοίκους, μήπως και αποτραπεί το μοιραίο. Όσο το μελετάνε  στα γραφεία του Υπουργείου υπάρχει ακόμα ελπίδα. Εάν και αυτοί βρούνε τις μελέτες καλώς καμωμένες τότε η γέφυρα θα αρχίσει να τρίζει.

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Δεκαπλασιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ η συγκέντρωση κορονοϊού στα λύματα
Επικαιρότητα / Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δεκαπλασιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ η συγκέντρωση κορονοϊού στα λύματα

Έκπληξη προκαλούν τα νούμερα που ανακοίνωσε το ΑΠΘ, σχετικά με η συγκέντρωση του νέου κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Κορονοϊός: Οι επόμενες 15 μέρες κρίνουν το lockdown στην Ελλάδα
Επικαιρότητα / Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι επόμενες 15 μέρες κρίνουν το lockdown στην Ελλάδα

Η έξαρση του κορονoϊού έγινε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα

Πρόσφατα Άρθρα