Ινδία: Εφηβη που κατήγγειλε βουλευτή για βιασμό δίνει μάχη για τη ζωή της μετά από «ύποπτο» τροχαίο

Ινδία: Εφηβη που κατήγγειλε βουλευτή για βιασμό δίνει μάχη για τη ζωή της μετά από «ύποπτο» τροχαίο

Αυτό είναι το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό από τότε που ήρθε στο φως η υπόθεση.

Μια έφηβη στην Ινδία που κατηγόρησε έναν βουλευτή για βιασμό το 2017 τραυματίστηκε βαριά σε ένα «ύποπτο» τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο συγγενικά της πρόσωπα.

Αυτό είναι το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό από τότε που ήρθε στο φως η υπόθεση.

Το κορίτσι από την περιοχή Ουτάρ Πραντές κατηγόρησε τον Μούλα Κουλντέεπ Σενγκάρ για βιασμό και προσπάθησε να αυτο-τραυματιστεί έξω από την κατοικία του τοπικού πρωθυπουργού Γιόγκι Αντιτιανάτ για να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης.

Ο Σενγκάρ, μέλος της Βουλής, κατηγορείται για εγκληματική συνωμοσία, απαγωγή ανηλίκου, βιασμό και απειλή και βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Η έφηβη ταξίδευε με την οικογένειά της και τον δικηγόρο της την Κυριακή όταν το όχημά τους χτυπήθηκε από ένα φορτηγό με ταχύτητα. Η θεία της και η αδελφή της σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση ενώ η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά.

Το φορτηγό που προκάλεσε στο τροχαίο είχε μαυρισμένη πινακίδα κυκλοφορίας.  Ο οδηγός του εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος αλλά αργότερα συνελήφθη μαζί με τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

«Η αιτία λόγος πίσω από αυτό το συμβάν είναι υπό διερεύνηση», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της τοπικής Αστυνομίας. 

Η μητέρα του κοριτσιού κατηγόρησε τον Σενγκάρ ότι βρίσκεται πίσω από τη σύγκρουση, λέγοντας ότι «μπορεί να είναι στη φυλακή, αλλά έχει τηλέφωνο», και «διατάζει τους μπράβους του από τη φυλακή».

«Θέλουμε δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πήγαιναμε στο δικαστήριο, [αυτός]  απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει και κοιτάξτε που τώρα συνέβη », πρόσθεσε.

Το δυστύχημα της Κυριακής είναι το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό που συνέβη σε μάρτυρες υπεράσπισης ή στην οικογένεια του κοριτσιού από τότε που αποκαλύφθηκε ο βιασμός. Το 2018, ο πατέρας της πέθανε αφού χτυπήθηκε από τον αδελφό του Σενγκάρ και τους συνεργούς του. Καταδικάστηκε για ψευδείς κατηγορίες μετά τον ξυλοδαρμό και πέθανε στη φυλακή.

Ο Γιουνούς Καν, μάρτυρας του θανάτου του πατέρα, πέθανε επίσης το 2018. Ο Πρόεδρος του Κογκρέσου Ραούλ Γκάντι και πολλοί άλλοι είπαν ότι ο μυστηριώδης θάνατός του και η ταχεία ταφή του χωρίς αυτοψία παρέπεμπαν σε συνωμοσία.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το τελευταίο περιστατικό στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και ζήτησαν απαντήσεις.

Δημοφιλή Άρθρα