Σκότωσε τη φίλη του, σταρ των social media, και ανέβασε σε αυτά τις εικόνες του φόνου

Σκότωσε τη φίλη του, σταρ των social media, και ανέβασε σε αυτά τις εικόνες του φόνου

Τίθεται για άλλη μια φορά το θέμα του ελέγχου του υλικού που ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν οι εικόνες από τη φρικτή δολοφονία μας 17χρονης στις ΗΠΑ, ανερχόμενης σταρ του Instagram, καθώς ο φίλος της και δράστης τις ανέβασε σε αυτά.

Ο φόνος έλαβε χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το CNN, η Μπιάνκα Ντέβινς (@escty στο Instagram) είχε γίνει γνωστή σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζοντας φωτογραφίες και λεπτομέρειες για τη ζωή της. Όπως ανέφερε το αστυνομικό τμήμα της Ούτικα, μετά τον φόνο της, ο δράστης ανέβασε εικόνες του πτώματός της online.

Σκότωσε τη φίλη του, σταρ των social media, και ανέβασε σε αυτά τις εικόνες του φόνου

Το πρωί της Κυριακής η αστυνομία έλαβε κλήσεις στην Ούτικα της Νέας Υόρκης για έναν άνδρα με τάσεις αυτοκτονίας που ισχυριζόταν ότι είχε σκοτώσει μια γυναίκα. Όταν έφτασαν επί σκηνής αστυνομικοί άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό με ένα μαχαίρι, και μετά ξάπλωσε σε έναν μουσαμά στο έδαφος. Αστυνομικός είδε να ξεπροβάλλουν καστανά μαλλιά κάτω από τον μουσαμά, και ο ύποπτος επιβεβαίωσε ότι ανήκαν στο κορίτσι που είχε πει ότι είχε βλάψει. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν η Ντέβινς, και είχε εκτενή τραύματα στον λαιμό της.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο Instagram πριν από περίπου δύο μήνες και η σχέση τους είχε γίνει στενή (αν και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν είναι γνωστόν κατά πόσον ήταν σεξουαλικού χαρακτήρα ή πλατωνική). Το ζευγάρι επέστρεφε από συναυλία στη Νέα Υόρκη το βράδυ του Σαββάτου, και ένας καυγάς μεταξύ τους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό της.

«Θεωρείται πως τράβηξε και ανέβασε φωτογραφίες του φόνου στην πλατφόρμα Discord» ανέφερε η αστυνομία. Το Discord είναι εφαρμογή επικοινωνίας μέσω φωτογραφιών και κειμένου για gamers. Μέλη του Discord που είδαν τις εικόνες και τις αναρτήσεις επικοινώνησαν με την αστυνομία. Εκπρόσωπος του Discord εξέφρασε τη λύπη και τον αποτροπιασμό της εταιρείας για το περιστατικό.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο 21χρονος Μπράντον Κλαρκ, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση και εκτιμάται πως διαφεύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με την οικογένεια της Μπιάνκα Ντέβινς, η 17χρονη ήταν μια ταλαντούχα καλλιτέχνης και ήταν να πάει στο πανεπιστήμιο το φθινόπωρο.

Το συμβάν θέτει ξανά το ζήτημα του ελέγχου του υλικού που ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Όπως αναφέρουν οι New York Times, τη Δευτέρα, καθώς η είδηση της δολοφονίας κυκλοφορούσε online με το hashtag #ripbianca, οι εικόνες κυκλοφόρησαν στο Instagram, όπου διαμοιράστηκαν ευρύτατα, ακόμα και ενώ οι αναρτήσεις αναφέρονταν από χρήστες και κατέβαιναν από την πλατφόρμα.

Στο σχετικό δημοσίευμα των NY Times αναφέρεται πως, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν τον Κλαρκ, αυτός άρχισε να μαχαιρώνεται στον λαιμό του και στη συνέχεια έπεσε πάνω στον πράσινο μουσαμά ο οποίος σκέπαζε το πτώμα της Ντέβινς και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες τον εαυτό του. Μετά διαπιστώθηκε πως το πτώμα της 17χρονης ήταν «σχεδόν αποκεφαλισμένο».

Σκότωσε τη φίλη του, σταρ των social media, και ανέβασε σε αυτά τις εικόνες του φόνου

Σύμφωνα με τους NY Times, ο Κλαρκ ανέβασε εικόνες στο Snapchat και το Instagram, γράφοντας «λυπάμαι Μπιάνκα», ενώ πριν τον φόνο είχε ανεβάσει φωτογραφία μέσα από το αυτοκίνητο, γράφοντας «έρχεται η κόλαση. Είναι λύτρωση, σωστά;». Επίσης, όπως αναφέρεται, οι φωτογραφίες στο Discord με το ματωμένο πτώμα της νεαρής ανέβηκαν σε server όπου σύχναζε η ίδια- ενώ έβαλε φωτογραφίες και στο 4chan. 

Πηγή: huffingtonpost.gr


Δημοφιλή Άρθρα