Με εισήγηση Μεϊμαράκη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν Παπαδημούλη

Με εισήγηση Μεϊμαράκη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν Παπαδημούλη

«Βράζει» η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για την γραμμή που έδωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η γραμμή Μεϊμαράκη να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αφού ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής. Οχι μόνο γιατί τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά ενδεχομένως και για προσωπικούς λόγους, αφού ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν από τους πιο μεγάλους πολέμιους του Βέμπερ, ο οποίος με τη σειρά του είχε ασκήσει πολύ έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Η γραμμή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «ως Ελληνας», αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Ελληνα αντιπρόεδρο, φαίνεται πως συνάντησε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Γιατί εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ που δήλωσε ότι δεν τον ψήφισε, και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε, αν και οι πληροφορίες λένε ότι στο τέλος συμφώνησε και δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει.

Δεδομένο θεωρείται πάντως ότι δεν τον ψήφισαν ούτε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση.

Βόζενμπεργκ: Δεν ψήφισα τον Παπαδημούλη

Υστερα από τον σάλο που υπήρξε στα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα για την απόφαση της ευρωομάδας της ΝΔ να ψηφίσει τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η Ελίζε Βόζενμπεργκ αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι εκείνη τουλάχιστον, δεν ψήφισε τον κ. Παπαδημούλη:

Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας, έγραψε στο Twitter.

Υπέρ ο Ανδρουλάκης, κατά η Εύα Καϊλή

Υπέρ του Δ. Παπαδημούλη ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της συμμαχίας σοσιαλιστών, πράσινων, φιλελεύθερων και αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντιθέτως, όλα δείχνουν οτι η Εύα Καϊλή όχι απλώς δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά έδωσε και μάχη εναντίον του.

Εξελέγη ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέξη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.

Καυστικά σχόλια στο twitter

Ορισμένα από τα σχόλια που αναρτήθηκαν μετά την ψήφο της ΝΔ στον Παπαδημούλη:

  • Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση με το ΕΛΚ- ψήφισαν ΥΠΕΡ Παπαδημουλη ενός εκ των ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ ΜΑΣ -φασίστες μας είπε -νοικοκυραίους μας χλεύασε -μιζαδορους μας ανεβοκατέβαζε -Μενουμευρωπηδες μας ελεγε Ρε! Πάτε καλά; ΥΓ: συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή
  • Δεν υπάρχει πρόβλημα στη ΔΕΗ μας πληροφορεί η Πέρκα, σύντροφος Βίτσα. Όλα αυτά είναι ψέματα Χατζηδάκη και μεθοδεύσεις για να την ξεπουλήσει όπως με την Ολυμπιακή. Η ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα. Για να καταλάβουν όσοι ψήφισαν Παπαδημούλη τι είδους αντιπολίτευση θα αντιμετωπίσουν.
  • Ευρωβουλευτές Νέας Δημοκρατίας είστε η ΝΤΡΟΠΗ... Παπαδημούλη ρε Αυτόν που έβριζε την Ελλάδα; αυτόν που έβριζε πρωί βράδυ των Πρόεδρο σας και το κόμμα σας;
  • Αννα Ασημακοπούλουισχύει ότι υπερψηφίσατε σήμερα στην ευρωβουλή την υποψηφιότητα Παπαδημούλη; Απαντήστε μου παρακαλώ γιατί σας ψήφισα κ θέλω να δω πόσο χαζή είμαι
  • Η Ευα Καϊλή διαχώρισε τη θέση της και ΔΕΝ ψήφισε τον άχρηστο Παπαδημούλη, όμως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τον πρότεινε στους άλλους και τον ψήφισε ο ίδιος. Καλό είναι να πέφτουν οι μασκες κάποια στιγμή.
  • Ο Παπαδημουλης είναι διαχρονικα ένας από τους μεγαλύτερους υβριστες τη Ν.Δ. Το ότι ευρωβουλευτές της μπορεί να τον ψήφισαν για αντιπρόεδρο του Ε.Κ. συνιστά προσβολή για τα στελέχη και τον κοσμο της παράταξης. Και καμιά αιτιολογία δεν είναι αποδεκτή.

Δημοφιλή Άρθρα