Γιατί τρέμει η Μέρκελ; - Τι συμβαίνει με την υγεία της;

Γιατί τρέμει η Μέρκελ; - Τι συμβαίνει με την υγεία της;

Ανησυχία προκαλεί η υγεία της Μέρκελ μετά και το δεύτερο επεισόδιο που εμφανίστηκε να τρέμει

Τις ανησυχίες για την υγεία της καγκελάριου επεδίωξε να αμβλύνει ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης μετά το δεύτερο κατά σειρά επεισόδιο όπου η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε να τρέμει.

«Η καγκελάριος είναι καλά» και θα ταξιδέψει σήμερα για την Ιαπωνία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών των κόσμου (G20) διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Κατά αυτό τον τρόπο επεδίωξε να αμβλύνει ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της καγκελαρίου.

Μπορεί αυτή η ανακοίνωση να επιχειρεί να κατευνάσει το σάλο που ξέσπασε σήμερα ξανά, αλλά σίγουρα δεν τα καταφέρνει και τα δημοσιεύματα για την υγεία της πολλαπλασιάζονται. Το πρωί της Πέμπτης κατά την τελετή διορισμού της νέας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπτρεχτ στο προεδρικό ανάκτορο η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε ξανά να τρέμει. Την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ άρχισαν να τρέμουν τα πόδια της ενώ σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο «σταύρωσε» τα χέρια μπροστά επάνω στο σώμα της. Συνολικά το τρέμουλο διήρκεσε περίπου δύο λεπτά ωστόσο λίγο αργότερα, κατά την ορκωμοσία της κ. Λάμπρεχτ, η Άνγκελα Μέρκελ δεν έδειχνε καμία αδιαθεσία.

Παρόμοιο επεισόδιο παρουσιάστηκε πριν από εννέα ημέρες κατά την υποδοχή του νέου ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην καγκελαρία. Η Άνγκελα Μέρκελ απέδωσε το επεισόδιο σε αφυδάτωση, λέγοντας ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε πιει αρκετό νερό και τους ειδικούς να θεωρούν την αιτιολόγηση λογική αποκλείοντας την πιθανότητα νευροπάθειας. Ωστόσο μετά και το νέο επεισόδιο νέα ερωτήματα εγείρονται για το ποια είναι τα πραγματικά αίτια.

Είχε και σήμερα πιει λίγο νερό; Πολλοί προφανώς πιστεύουν πως η αφυδάτωση ήταν μια πρόφαση τότε και πως κάτι άλλο συμβαίνει. Διάφοροι γιατροί δίνουν εκτιμήσεις πως το σύμπτωμα αυτό ίσως οφείλεται σε κάποια λοίμωξη. Ωστόσο κανείς πέρα από την Καγκελαρία δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση.

Για την καγκελάριο όπως και για κάθε πολιτικό ισχύει η αρχή ότι όταν μια πάθηση γίνεται εμπόδιο για την άσκηση των καθηκόντων που απαιτεί ένα αξίωμα, θα πρέπει να παραιτηθεί. Άλλωστε η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει όταν ανακοίνωνε το Νοέμβριο του 2016 την τέταρτη υποψηφιότητα της για καγκελάριος πως αν εκλεγεί θα ασκήσει το αξίωμα για ολόκληρη τη θητεία, «αλλά, και αυτό ισχύει πάντα, εφόσον το επιτρέπει η υγεία».   

Πηγή: lifo.gr

Δημοφιλή Άρθρα