Χαροπαλεύει ο Ναβάλνι

Χαροπαλεύει ο Ναβάλνι

Στη Γερμανία μετά από 24 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων

Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών μετέφερε τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, το πρωί από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας στο Βερολίνο, όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για του προσφέρει φροντίδες, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το αεροσκάφος-ασθενοφόρο μετέφερε τον Ναβάλνι, που βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση», τη σύζυγό του Γιούλια Ναβάλναγια, καθώς και μια ομάδα Γερμανών γιατρών, έπειτα από ένα 24ωρο μπραντεφέρ για τη διακομιδή του στη γερμανική επικράτεια. 

Μεταβολική νόσος η διάγνωση της Μόσχας - Ανεξάρτητη έρευνα ζητεί η Κομισιόν

Ο Ναβάλνι διαγνώσθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου με μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δήλωσε ο αρχίατρος του νοσοκομείου στο Ομσκ της Σιβηρίας όπου νοσηλευόταν μέχρι πρότινος o Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός. Ο αρχίατρος Αλεξάντρ Μουρακόφσκι πρόσθεσε ότι ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών βρέθηκαν στα ρούχα και τα δάκτυλα του 44χρονου. Ο Ναβάλνι, που είναι σφοδρός επικριτής του Πούτιν και της κυβέρνησής του, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού κατανάλωσε την Πέμπτη 20 Αυγούστου το πρωί ένα φλιτζάνι τσάι, για το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο. 

Ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του στις εξετάσεις που του έγιναν. «Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας (...) Δεν πιστεύουμε ότι υπέστη δηλητηρίαση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι δεν είναι σταθερή", γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει τη μεταφορά του στο εξωτερικό. Η οικογένεια και οι σύμμαχοι του αντιπολιτευόμενου πολιτικού χαρακτήρισαν ως «απειλή για τη ζωή του» την άρνηση να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα