ΗΠΑ: Νεαροί κάνουν πάρτι κορονοϊού με αμοιβή για όποιον νοσήσει

ΗΠΑ: Νεαροί κάνουν πάρτι κορονοϊού με αμοιβή για όποιον νοσήσει

Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Πολύ πέρα από τα όρια της ανευθυνότητας κινούνται ορισμένοι νεαροί στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να διοργανώνουν πάρτι με τη συμμετοχή ασθενών κορονοϊού και να δίνουν αμοιβή στον πρώτο υγιή παρευρισκόμενο που θα νοσήσει.

Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, τα νοσηρά πάρτι διεξάγονται στην περιοχή Τασκαλούζα και μολυσμένοι άνθρωποι καλούνται να παρευρεθούν, ώστε άλλοι να μπορούν σκόπιμα να μολυνθούν.

«Αρχικά νομίζαμε ότι ήταν απλά φήμες. Κάναμε, όμως, έρευνα, και επιβεβαιώσαμε τις πληροφορίες που είχαμε» δήλωσε στο CNN, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σόνια ΜακΚίνστρι, τονίζοντας ότι πρωτοάκουσαν για αυτή την αρρωστημένη τάση από αξιωματούχους της τοπικής πυροσβεστικής.

Το πρώτο άτομο που επιβεβαιωθεί από γιατρό ότι έχει μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό μετά το πάρτι κερδίζει τα χρήματα, που προέρχονται από τις πωλήσεις εισιτηρίων εισόδου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλά πάρτι στην πόλη και τις γύρω περιοχές, και πιθανώς περισσότερα για τα οποία δεν γνωρίζουν αξιωματούχοι.

«Αυτό που συμβαίνει με κάνει έξαλλη. Κάτι που είναι τόσο σοβαρό και θανατηφόρο θεωρείται από κάποιους δεδομένο. Οχι μόνο είναι ανεύθυνο, αλλά μπορεί κανείς να προσβληθεί από τον ιό και να τον μεταδώσει ακολούθως στους γονείς ή τους παππούδες του» πρόσθεσε η ΜακΚίνστρι.

Οι αρχές προσπαθούν να διαλύσουν αυτά τα πάρτι ενώ πέρασαν και διάταξη για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα.

Η πολιτεία της Αλαμπάμα έχει καταγράψει περίπου 39.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 1.000 θανάτους.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή Άρθρα