Γαλλία: Ηλικιωμένος ακροδεξιός άνοιξε πυρ έξω από τζαμί

Γαλλία: Ηλικιωμένος ακροδεξιός άνοιξε πυρ έξω από τζαμί

Το περιστατικό συνέβει στην πόλη Μπαγιόν στην νοτιοδυτικής Γαλλία

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας μπροστά από τζαμί στην πόλη Μπαγιόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Γαλλία: Ηλικιωμένος ακροδεξιός άνοιξε πυρ έξω από τζαμί

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ο δράστης - ηλικίας 84 ετών ο οποίος έχει  διασυνδέσεις με την ακροδεξιά - άνοιξε πυρ μπροστά από το τέμενος της Μπαγιόν, αφού είχε πριν προσπαθήσει να βάλει φωτιά στην είσοδο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η νομαρχία εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει:

«Στις 15.20 ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά στην είσοδο του τεμένους της Μπαγιόν. Κατά την προσπάθειά του τον αιφνιδίασαν δύο άτομα, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον τους» και προσθέτει ότι ο άνδρας πυρπόλησε ένα αυτοκίνητο φεύγοντας.

Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ηλικίας 74 και 78 ετών και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπαγιόν.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ο ένοπλος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση το 2015.

Στην οικία του, κοντά στη Μπαγιόν, έχει σπεύδει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας ενώ η δικαστική αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Δημοφιλή Άρθρα