Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Η ορμή των ανέμων δυσκολεύει την κατάσταση

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με δασικές εκτάσεις και αμπελώνες να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Η ανελέητη ορμή των ανέμων δεν διευκολύνει καθόλου την κατάσταση με το πυροσβεστικό σώμα να επιβεβαιώνει πως η ταχύτητα τους αγγίζει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Η περιοχή του Λος Άντζελες είχε τεθεί σε κόκκινο συναγερμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τις πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια.

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Tick Fire - Σάντα Κλάρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει κοντά στο Λος Άντζελες και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς απειλεί χιλιάδες σπίτια, ενώ έχει ήδη αναγκάσει τις Αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση περίπου 50.000 ανθρώπων.

«Οι θερμοκρασίες, που φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλή υγρασία σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους θα δημιουργήσουν συνθήκες που ευνοούν την ακραία συμπεριφορά των πυρκαγιών και τη γρήγορη επέκτασή τους», ανέφερε στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι τοπικές αρχές πήγαν από πόρτα σε πόρτα στη Σάντα Κλάρα, μια πόλη 50 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους για τις πυρκαγιές και να τους ζητήσουν να φύγουν από τα σπίτια τους, μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η πυρκαγιά, έχει ήδη κατακάψει 16.000 στρέμματα, ενώ τουλάχιστον 6 σπίτια έχουν επίσης καταστραφεί. Πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά χθες εξαιτίας της πυρκαγιάς, όπως και ένας πολυσύχναστος αυτοκινητόδρομος, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Πέμπτη το απόγευμα, συμμετέχουν 600 στρατιώτες, έξι αεροπλάνα και 100 φορτηγά.

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Kincade Fire - Σονόμα

Περίπου 100 χιλιόμετρα πιο βόρεια, η «Kincade Fire» κατακαίει περιοχή με αμπελώνες στην κομητεία Σονόμα κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ επισκέφθηκε την περιοχή και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μοιάζει «με ζώνη πολέμου».

Περίπου 1.300 πυροσβέστες μάχονταν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αυτή που έχει ήδη καταστρέψει σχεδόν 90.000 στρέμματα βλάστησης και έχει καταστρέψει περίπου 50 κτίρια.

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα