Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για τον «βιασμό» της Βρετανίδας

Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για τον «βιασμό» της Βρετανίδας

Τι δείχνει βίντεο που κατείχε Ισραηλινός

Ξεκίνησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της 19χρονης Βρετανίδας που κατηγορείται για δημόσια βλάβη, κατηγορία που δεν παραδέχθηκε, ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Ένα βίντεο που βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο ενός εκ των 12 Ισραηλινών μετέτρεψε την νεαρή γυναίκα από θύμα σε κατηγορούμενη. 

Σε αυτό, σύμφωνα με το cyprustimes.com, φαίνεται η 19χρονη να κάνει συναινετικό σεξ με έναν Ισραηλινό και οι υπόλοιποι να βρίσκονται γύρω από το κρεβάτι και να παρακολουθούν.

Το βίντεο κατέδειξε ότι δεν υπήρξε βιασμός, κάτι που συνεχίζει να αμφισβητεί η ίδια και η υπεράσπιση της, υποστηρίζοντας πως η Αστυνομία θέλησε να την μετατρέψει σε κατηγορούμενη.

Επεισόδιο πανικού υπέστη η 19χρονη Βρετανίδα

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η 19χρονη υπέστη επεισόδιο πανικού στο άκουσμα από τον δικαστή ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί 15-16-17 Οκτωβρίου. Άρχισε να τρέμει και ξέσπασε σε λυγμούς.

Η εκ των δικηγόρων της, κυρία Ρίτσα Πεκρή, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο στη Βρετανία και επιπρόσθετα η οικογένειά της έχει οικονομικά προβλήματα.

Ζήτησε να της επιτραπεί να επιστρέψει στη χώρα της, με τους ίδιους όρους που παραμένει μέχρι τώρα στην Κύπρο.

Η κατηγορούσα αρχή έφερε ένσταση και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Λόγω μιας τελικής δικανικής έκθεσης 36 σελίδων, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία ορίζοντας νέες δικάσιμους.

Έκανε, όμως, δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορουμένης να παρουσιάζεται στον αστυνομικό τμήμα του Λυκαβητού, αντί τρεις φορές την εβδομάδα, μόνο κάθε Δευτέρα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, διαφάνηκε ότι πρόθεση των δύο Βρετανών δικηγόρων και της Κύπριας δικηγόρου της 19χρονης είναι να αποδείξουν ότι η πελάτισσά τους πιέστηκε από την κυπριακή Αστυνομία για να καταθέσει ότι ψευδώς κατήγγειλε τον βιασμό της. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο δικαστής επεσήμανε ότι αυτό που εξετάζεται ενώπιόν του η πρόκληση ή όχι δημόσιας βλάβης από την κατηγορούμενη.

Σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, που ασχολήθηκαν με τη λήψη καταθέσεων από την κατηγορούμενη και τους Ισραηλινούς. Όπως αναφέρθηκε, η Αστυνομία είχε κατάσχει τα κινητά τηλέφωνα 11 υπόπτων Ισραηλινών, ενώ από τα πέντε ανακτήθηκε υλικό σε σχέση με την υπόθεση.

Δημοφιλή Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα