Επιβάτης αεροπορικής εταιρείας τράβηξε το καζανάκι της τουαλέτας δύο φορές και τον πέρασαν για τρομοκράτη

Επιβάτης αεροπορικής εταιρείας τράβηξε το καζανάκι της τουαλέτας δύο φορές και τον πέρασαν για τρομοκράτη

Η πτήση ακυρώθηκε και ο επιβάτης οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων.

Δύο μουσουλμάνοι επιβάτες της Mesa Airlines, κατήγγειλαν την εταιρεία για φυλετική και θρησκευτική διάκριση εις βάρος τους.

Οι Αμπντεραούφ Αλχαουαλντέ και Ισάμ Αμπντάλα, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Mesa, ιδιοκτησία της American Airlines, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμ, όταν έκπληκτοι είδαν το πλήρωμα να αποβιβάζεται.

«Ηταν η πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου», δήλωσε ο Αμπντάλα.

Οι δύο άνδρες ταξίδευαν ξεχωριστά, για το Ντάλας του Τέξας, αλλά γνωρίζονταν από την τοπική μουσουλμανική κοινότητα.

Κατά την έξοδο του Αμπντάλα από την τουαλέτα του αεροσκάφους, πριν αυτό απογειωθεί, παρατήρησε μία από τις αεροσυνοδούς να προσπαθεί να κρυφακούει.

Ο Αλχαουαλντέ ανέφερε πως η πτήση στην αρχή άλλαξε την ώρα απογείωσης και στην συνέχεια ακυρώθηκε καθώς άκουσε ένα από τα μέλη του πληρώματος να συνομιλεί με άλλον επιβάτη και να του εξηγεί πως αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας.

Στην συνέχεια όπως αναφέρουν οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν σε ιδιαίτερο χώρο συνοδεία αστυνομικού και πράκτορα του FBI, προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και έλεγχος των αποσκευών τους.

Υποστήριξαν μάλιστα πως κατά τον έλεγχο, τους ενημέρωσαν πως η επίσκεψη στου Αμπντάλα στην τουαλέτα πριν την απογείωση και η επαναλαμβανόμενη χρήση στο καζανάκι ήταν αυτό που προκάλεσε τις ανησυχίες του πληρώματος.

Η American Airlines σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό ανέφερε τα εξής.

«Ειναι χρέος μας να προσφέρουμε σε όλους τους επιβάτες μας μία ευχάριστη και ξεχωριστή εμπειρία. Η ομάδα μας συνεργάζεται με την Mesa, προκειμένου να εξακριβώσουμε τι ακριβώς συνέβη στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ συνεργαζόμαστε με τους δύο επιβάτες για να κατανοήσουμε καλύτερα την δυσάρεστη εμπειρία που έζησαν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η American Airlines έπρεπε να απαντήσουν για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τον Ιούλιο μία γιατρός ισχυρίστηκε ότι συνοδεία αστυνομικών υποχρεώθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος καθώς ήταν μαύρη και έπρεπε να αλλάξει τα κοντό παντελονάκι που φορούσε αν ήθελε να επιβιβαστεί εκ νέου στη συγκεκριμένη πτήση.

Το 2017, η American Airlines χρειάστηκε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, καθώς μέλος του πληρώματος κατηγόρησε δύο μαύρους αθλητές του μπάσκετ για κλοπή και τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο.

Την ίδια χρονιά, η National Association for the Advancement of Colored People, εξέδωσε οδηγία με την οποία καλούσε τους Αφροαμερικανούς πολίτες να μην πετούν με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, ενώ ζητούσε από την διοίκηση, της American Airlines, να ξεκινήσει σεμινάρια και μαθήματα αντιρατσιστικής συμπεριφοράς σε όλο το προσωπικό - πληρώματα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Δημοφιλή Άρθρα